Yunet
 

Kultura

Počela revija najboljih ostvarenja „Zastava filma“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. jun 2024. • 10:15 •

Počela revija najboljih ostvarenja „Zastava filma“

Revija „Klasici Zastava filma“ svečano je otvorena u Atrijumu Kapetan Mišinog zdanja, premijerom filma „Herojska 549. motorizovana brigada – Operacija strela“ u režiji Marka Kamenice. Ovom manifestacijom obeležava se 75 godina jedne od najpoznatijih producentskih kuća u nekadašnjoj Jugoslaviji, a tokom trajanja revije biće prikazana 44 igrana, dokumentarna i kratka filma.

Povodom desetogodišnjice rada Centra beogradskih festivala i 75 godina postojanja „Zastava filma“, u saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, svečano je otvorena revija filmova pod nazivom „Klasici Zastava filma“ u Atrijumu Kapetan Mišinog zdanja.

Na svečanosti otvaranja, direktor Vojnofilmskog centra “Zastava film”, pukovnik Goran Ikonić, poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima i kao znak dobre saradnje, uručio Zahvalnicu vršiocu dužnosti direktora CEBEF-a, Damiru Handanoviću.

Revija je otvorena premijernim prikazivanjem filma „Herojska 549. motorizovana brigada – Operacija strela u režiji Marka Kamenice”, koji je posvećen svim poginulim pripadnicima ove brigade, borcima poginulim u ratovima 1999. godine, kao i komandantu Božidaru Deliću, koji nije dočekao da vidi ovaj film.

Tematske celine revije obuhvataju nekoliko značajnih godišnjica koje se obeležavaju ove godine – 110 godina od početka Prvog svetskog rata, 80 godina od završetka Drugog svetskog rata i 25 godina od NATO agresije. Projekcije će se održavati do 23. Juna, svake večeri od 20 sati i 30 minuta, a tokom tog perioda biće prikazano blizu 50 filmova. Ulaznice koštaju 200 dinara i mogu se nabaviti dva sata pre početka projekcija na ulazu u Kapetan Mišino zdanje iz Ulice Vuka Karadžića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena