Yunet
 

Kultura

Sedmi Međunarodni festival harmonike u Ivanovu 23. i 24. juna

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. jun 2024. • 13:26 •

Sedmi Međunarodni festival harmonike u Ivanovu 23. i 24. juna

Međunarodni festival harmonike ’’Zlatna dirka“ – Prva harmonika Vojvodine je festival koji se održava u Ivanovu.Reč je o najvećem, tj. najvise kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou
takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine. Idejni tvorac i organizator manifestacije je Dom kulture ’’Žarko Zrenjanin’’ Ivanovo, koji je u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika ’’Balkan’’ iz Pančeva, u takmičenje uključio je veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje.
Pored srca festivala – takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i seminari, stručna
predavanja, koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike.U večernjem delu programa, pored dodela nagrada, organizuju se koncerti na kojima učestvuju narodni orkestri,virtuozi na harmonici,zvezde narodne muzike (dosadašnji učesnici:Ana Bekuta,Merima Njegomir,Nikola Rokvić, Aca Ilić,Biljana Jevtić,Radiša Urošević, Darko Filipović,Marko Gačić,Beki Bekić).

Ove godine će nastupiti Snežana Babić /23. juna/uz pratnju orkestra Bombarderi I Mitar Mirić uz pratnju velikog narodnog orkestra Grand TV pod upravom Mikice Gačića /24. juna/.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena