Yunet
 

Politika

Alijev: Srbija može da kupi struju iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. avgust 2022. • 14:13 •

Alijev: Srbija može da kupi struju iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na 25.godišnjicu uspostavlanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom, razgovarao telefonom sa predsednikom te prijatelske zemlje Ilhamom Alijevim, saopšteno je danas iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je zamolio predsednika Alijeva za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, a predsednik Azerbejdžana je izašao u susret toj molbi i rekao da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima, navodi se u saopštenju.

Vučić i Alijev saglasili su se da su za četvrt veka Srbija i Azerbejdžan izgradili dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija snažno opredeljena za dalje jačanje odnosa sa Azerbejdžanom, zasnovanih na prijateljstvu i međusobnom razumevanju.

U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje.

Predsednik Vučić pozvao je predsednika Alijeva da što pre poseti našu zemlju, kako bismo zajedničkim snagama, a u godini u kojoj obeležavamo važnu godišnjicu u srpsko-azerbejdžanskim odnosima, dali zamah saradnji, posebno u oblastima poput energetike i poljoprivrede.

Vučić je zahvalio Azerbejdžanu na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i istakao da je naša zemlja čvrsto opredeljena za poštovanje međunarodnog prava i nepovredivosti granica svih članica Ujedinjenih nacija.

izvor: Tanjug, RTS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad