Yunet
 

Politika

Snažna poruka predsednika Vučića nakon sednice: Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti!

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. novembar 2022. • 11:13 •

Snažna poruka predsednika  Vučića nakon sednice: Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti!

U Palati Srbije u 10 sati počela je posebna sednica Vlade Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On se nakon sednice oglasio na svom Instagram nalogu i poslao snažnu poruku.

– Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi. Ne odustajemo od odgovorne politike mira i stabilnosti – napisao je Vučić.

Nakon sednice Vlade, predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom Harčenkom, nakon čega će razgovarati i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji.

U Zvečanu, politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije održaće u podne sastanak na kojem će razmatrati predlog Srpske liste i predsednika Gorana Rakića da se razmotri i napuštanje svih kosovskih institucija na severu KiM.

Predsednik Vučić razgovarao je sinoć sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom o situaciji na Kosovu i Metohiji, a sastanku koji je trajao blizu pet sati, nedugo nakon početka pridružio se i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je juče da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojim izjavama u Berlinu o Zajednici srpskih opština i smenom direktora regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Ðurića – zadao smrtonosni udarac Briselskom dijalogu.

Kako je naglasio, Kurti je time izazvao uznemirenost kod Srba sa KiM zbog čega je, kako kaže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sedam sati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosmeta.

Petković je preneo da je srpski narod na KiM jedinstven i odlučan da brani svoje pravo za ostanak i opstanak na svojim ognjištima, a da im je predsednik Vučić rekao da ih razume i ukazao im na sve posledice ukoliko dođe do razgradnje Briselskog sporazuma.

Preneo je i da je predsednik u razgovoru sa Srbima sa Kosmeta jasno rekao da je država Srbija uz svoj narod na KiM i da se nikada više neće ponoviti “Oluja” ili pogrom.

izvor: Pink.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad