Yunet
 

Poljoprivreda

Proglašeno 50 najboljih vina sa Fruške gore

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. septembar 2021. • 19:40 •

Proglašeno 50 najboljih vina sa Fruške gore

Manifestacija  “Fruška gora Wine Show” priređena je u Vili Stanković. Ovom prilikom proglašena su najbolja vina ovog kraja za 2021. godinu, a projekat je organizovan u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam.

Udruženje proizvođača grožđa i vina organizovalo je “Fruška gora Wine Show” u Vili “Stanković” u Čortanovcima. Gosti su bili u  prilici da probaju vrhunska vina ovog kraja, a proglašeno je i najboljih 50 sa Fruške gore za 2021. godinu. Ovaj četvrti po redu Salon vina podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, a pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević rekao je da je brzo dogoviorena saradnja u vezi sa ovim projektom.

Ovom prilikom pokrajinski sekretar dr Nenad Ivanišević poručio je da vinski i gastro turizam treba da bude jedan od glavnih pravaca razvoja turizma u AP Vojvodini i da će kao takav biti deo jedinstvene ponude naše pokrajine.

Na manifestaciji je proglašeno 50 najboljih vina sa Fruške gore za 2021. godinu, a na nadmetanje je pristiglo više od 150 uzoraka iz pedesetak fruškogorskih vinarija. Pobednička vina će dobiti pravo da tokom godinu dana nose nalepnicu “Fruška gora Top 50” koja će biti garancija za potrošače da su kupili vino autentičnog fruškogorskog karaktera i izvanrednog kvaliteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena