Yunet
 

Poljoprivreda

Ministar Nedimović u poseti selu Kupinik

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. oktobar 2021. • 12:39 •

Ministar Nedimović u poseti selu Kupinik

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo posetili su gazidnstvo Dmitra Rodića u selu Kupinik koji se bavi proizvodnjom lešnika. Sa  poljoprivrednicima je razgovarao i Jovan Repac, predsednik Opštine Planidšte i dogovoreno je da im se omogući da lakše  konkurišu za sredstva kod Republike i Pokrajane.

Dmitar Rodić bavi se proizvodnjom lešnika već više od 20 godina i sada zajedno sa sinom obrađuje oko 15 hektara pod ovom biljkom. Kaže da mu je u planu da se na jesen se proširi na još tri i po hektara. Ističe da je poseta  ministra Branislava Nedimovića i pokrajinskog sekretara Čedomira Božića izuzetno značajna.

Prema rečima Branislava Nedimovića,  poljoprivrednici  imaju različite mogućnosti za dobijanje sredstava ako imaju pet i više hektara zemlje i najavio da će u ponedeljak biti objavljen rezultat konkursa kod Svetske banke.

Sastanak sa ministrom iskorišćen je i za dogovor pokrajnskog sekretara za poljoprivredu Čedomira Božića i predsednika opštine Plandište Jovana Repca da oforme zajednički tim, koji će pomagati  poljoprivrednicima, pre svega prilikom apliciranja  za pokrajinske konkurse.

Poljoprivrednici iz Opštine Plandište iskoristili su  posetu ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića da razgovaraju sa njima i  čuju na koji način može da im se pomogne da  poboljšaju svoju proizvodnju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad