Yunet
 

Poljoprivreda

Završen prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. oktobar 2021. • 17:10 •

Završen prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta

Završen je prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2021. godinu. Poljoprivrednicima je u zakup i na korišćenje ponuđeno 720 hektara zemlje.

Javni oglas za prvi krug licitacija državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Pančeva za 2021. godinu objavljen je 20. septembra. Nakon toga, zainteresovani poljoprivrednici mogli su da apliciraju za parcele do 7. oktobra, a 15. u 10 sati objavljena je rang lista, čime je prvi krug licitacija završen. Većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović kaže da prosečna cena zemljišta za ovu godinu iznosi 531 evro po hektaru.

Vladislava Maksimović kaže da je očekivani prihod 4,5 miliona dinara od čega 40% ostaje Gradu, 30% Republici, a 30% Pokrajini. Maksimović dodaje da su se licitacije i ovog puta održale putem aplikacije “Digitalno javno nadmetanje”.

Državno poljoprivredno zemljište, koje nije izlicitirano u prvom krugu, biće ponuđeno u drugom, čim se za to steknu uslovi. Licitacije će se i ubuduće odvijati onlajn.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad