Yunet
 

Poljoprivreda

Ministar Nedimović i sekretar Božić u obilasku domaćinstva Stojadinov u Dupljaji

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. novembar 2021. • 10:04 •

Ministar Nedimović i sekretar Božić u obilasku domaćinstva Stojadinov u Dupljaji

Poljoprivredno gazdinstvo porodice Stojadinov iz Dupljaje posetili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović  i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić. Oni su razgovarali sa poljoprivrednicima ovog mesta o problemima koji ih muče, ali i sa predstavnicima Opštine Bela Crkva.

Porodica Milana Stojadinova iz Dupljaje bavi se isključivo poljoprivredom, i to ratarstvom i stočarstvom. Kaže da njihovoj porodici i ostalim poljoprivrednicima Dupljaje mnogo znači prilika da razgovaraju sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Čedomirom Božićem.

Ministar Nedimović razgovarao je sa poljoprivrednicima Dupljaje o subvencijama, penzijskom i invalidskom osiguranju, o tome kakve će biti cene u narednoj godini, ali i o problemu koji ih najviše muči, a to je zakup na pašnjaku, odnosno, nemogućnost ispaše stoke. Obećao je pomoć u rešavanju tog pitanja.  

Predsednica Opštine Bela Crkva Violeta Simić rekla je da su sa ministrom Nedimovićem i pokrajinskim sekretarom Božićem imali radni sastanak povodom problema zakupa pašnjaka.

Prilikom posete, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić pozvao je poljoprivrednike Bele Crkve da se prijave na naredne konkurse Pokrajinskog sekretarijata koji će biti objavljeni krajem januara. Rekao je da interesovanje poljoprivrednika ovog kraja za konkurske Pokrajine nije veliko.

Predsednica opštine Violeta Simić dodala je da je svaka poseta ministra Nedimovića i pokrajinskog sekretara Božića značajna za poljoprivrednike Opštine Bela Crkva. Zahvalila im je na poseti i podršci koju pružaju lokalnoj samoupravi u rešavanju raznih problema.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad