Yunet
 

Poljoprivreda

Zaplenjeno 50 komada mreža za krivolov

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. april 2022. • 16:25 •

Zaplenjeno 50 komada mreža za krivolov

Ribočuvarska služba JP „Vojvodinašume“ organizovala je vanrednu kontrolu ribarskih područja „Banat“ i „Gornje Podunavlje“. Cilj akcije bio je da se otkriju I spreče nedozvoljene aktivnosti u vreme stroge zabrane korišćenja samolovnih i stajaćih ribolovnih alata.

U vanrednoj kontroli učestvovalo je 23 licenciratnih ribočuvara JP “Vojvodinašume”, 10 čamaca, a korišćena je I najsavremenija oprema za ovakve situaciej, kao što su sonari za otkrivanje zabranjenih ribolovnih alata, termovizijske kamere za noćno osmatranje i „air-boat“ za kontrolu plavnih područj . Zaplenjeno oko 50 komada mreža u dužini od skoro 2 km.

Zadataka Šumskog gazdinstva ”Banat” JP “Vojvodinašume” je zaštita ribljeg fonda Republike Srbije, koji se ugrožava nelegalnim radnjama, kaže Željko Sušec, direktor ŠG “Banat” .

Vojvodinašume nastaviće sa sličnim akcijama I u narednom periodu, a izvršiće se I pojačana kontrola privrednih I sportskih ribara, naglašava Roland Kokai.

Osim akcija u okviru koji se sprečavaju nelalagne aktivnosti, JP “Vojvodinašume” imaju I zakonsku obavezu da ubacuju u Dunav riblju mlađ, što će se I raditi tokom letnjih meseci kada padne vodostaj. Na ovaj način povećaće se riblji fond u našoj najvećoj reci.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad