Yunet
 

Privreda

Finansijska podrška za privrednike

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2022. • 11:10 •

Finansijska podrška za privrednike

Privrednici i ove godine imaju mogućnost da, zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva privrede, republičkog Fonda za razvoj i Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza, unaprede poslovanje. Odvojena su i sredstva za početnike u poslovanju, žensko preduzetništvo, mala i srednja preduzeća, rečeno je na trećoj sednici Parlamenta privrednika u organiozaciji Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

Čak 82 privrednika sa teritorije Pančeva unapredila su svoje poslovanje zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva privrede. Njima je u prethodnom periodu dodeljeno 164 miliona dinara bespovratnih sredstava. Naši privrednici kažu da im ova pomoć dosta znači u poslovanju.

Ove godine resorno Ministarstvo privrednicima je ponudilo još jednu vrstu finansijske podrške. Radi se o  investicionoj kreditnoj liniji za privrednike, sa rokom otplate 12 godina i najpovoljnijim uslovima na tržištu. Za programe finansijske podrške početnicima u poslovanju, ženskom preduzetništvu, mladima i razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća Ministarstvo privrede opredelilo je 2,5 milijarde dinara bespovratnih sredstava.

Iako je protekla godina zbog pandemije bila teška za privredu, preduzeća u Južnom Banatu, prema zvaničnim podacima, uspela su da uspešno posluju. Broj novoosnovanih privrednih društava i preduzetnika veći je od broja ugašenih.

Informacije o programima finansijske podrške za privrednike, kao i kompletnu konkursnu dokumentaciju zainteresovani mogu pronaći na sajtovima Ministarstva privrede, Fonda za razvoj i Razvojne agencije Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena