Yunet
 

Privreda

Trener Železničara Igor Savića ističe: Spremni smo za derbi protiv Grafičara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. avgust 2022. • 14:30 •

Trener Železničara Igor Savića ističe: Spremni smo za derbi protiv Grafičara

Železničar u derbiju petog kola Prve lige Srbije dočekuje Grafičar. Ove dve ekipe su u pripremnom periodu odigrali su prijateljsku utakmicu na Zlatiboru. Slavili su Pančevci golom Luke Petrovića sa 1:0.

Grafičar je trenutno lider na tabeli i ima deset bodova, dok je Železničar na petom mestu sa samo bodom manje od ekipe iz Beograda.

Igor Savić, trener Železničara posle tri vezane pobede ima razloga za optimizam, što on i ne krije:

-Utakmicu sa Grafičarom dočekujemo u dobrom raspoloženju posle tri vezane pobede. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu bez obzira što se radi o derbiju kola. Cenimo Grafičar, respektujemo rivala kao jedan mlad i ozbiljan tim. Ipak, zna se šta su naši ciljevi.

Oslabljeni će biti delimično Pančevci, trener Savić ne može da računa na vezistu Aleksandra Đorđevića, koji je protiv Jedinstva dobio crveni karton.

– Odigrali smo pore mesec dana prijateljsku utakmicu sa Grafičarom, ali taj meč neće biti ni nalik na ovaj sada. Prvo ovo je borba za bodove, drugačija je atmosfera, teren. U ovom trenutku Grafičar je uz Metalac lider prvenstva, spremamo se da disciplinovanom igrom rešimo ovaj meč u našu korist – rekao je Savić.

Marko Jovanović, iskusni defanzivac Železničara biće na velikom iskušenju jer će nasuprot sebe imati Andriju Kaluđerovića, jednog od najboljih napadača u Srbiji. Sa druge strane ono što može da raduje navijače Železničara, jeste da ekipa nije primila gol na poslednje tri utakmice.

– Očekuje nas teška, utakmica, na startu derbi kola, mada je tek početak sezone. Grafičar je prvi, dobro izgledaju, zasluženo su verovatno tu, ali i mi smo u mini seriji pobeda. Znamo šta nas očekuje. Verujem da će nam dobre igre iz prethodna tri kola biti motiv za dalje, odnosno za ovaj meč, da odigramo što bolje.

Derbi kola između Železničara i Grafičara, igra se u subotu 27. avgusta sa početkom u 17.00 časova na stadionu SC “Mladost” u Pančevu.

– Pozivam naše navijače da dođu u subotu da ispune ovu našu tribinu i pomognu nam da dođemo do pobede – istakao je Jovanović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad