Yunet
 

Servisne informacije

Izbacite kabasti otpad u okviru akcije „Higijene“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. april 2022. • 14:58 •

Izbacite kabasti otpad u okviru akcije „Higijene“

JKP „Higijena“ već dve decenije organizuje tokom proleća i jeseni akcije odnošenja kabastog otpada, sa ciljem da smeće ne završi pored kontejnera i da sespreči stvaranje divljih deponija. Po već utvređenom rasporedu odnosi se kabasti otpad, a svakog petka radi se revizija terene koji je bio na program tokom nedelje.

Pančevci već više od dve decenije, a stanovnci Starčeva i Dolova nekoliko godina u okviru akcija odlažu svoj stari nameštaj, baštenski otpad, belu tehniku ispred svojih kuća, a radanic Higijene iz pogona Čistači i Odnošenje otpada ga odnose. Radnici na terenu ističu da je dobar odziv građana na akciju i da uvek ima dosta posla.

Akcija je pokrenuta sa ciljem da se spreči stvaranje divljih deponija, bacanjem starih stvari i da se omogući građanima Pančeva da dva puta godišnje potpuno beslatno mogu da izbace sve što im nije neophodno, a što ne podrazumeva građevisnski šut, I da radnici Higijene to odnesu.

U Higijeni još jednom apeluju na sugrađane da komunalni otpad odlažu onako kako je definisano gradskom odlukom. To znači da građani koji žive u zgradama koriste kontejenere, dok oni koji žive u kućama smeće bacaju u kante i iznose ga prema važećem raspredu odnošenje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena