Yunet
 

Sport

Održan “Keel Cup” na Glavnom belocrkvanskom jezeru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. avgust 2021. • 19:00 •

Održan “Keel Cup” na Glavnom belocrkvanskom jezeru

Osmi po redu, popularni „Keel Cup“ održan je od 30. jula do 1. avgusta na Glavnom belocrkvanskom jezeru. Šest ekipa učestvovalo je na turniru u „beach“ vaterpolu, a publika je tokom 3 dana takmičenja uživala u velikom broju utakmica , jer se igralo po principu svako sa svakim.

Predstavnik Vaterpolo Saveza Srbije Mihajlo Korolija posetio je Belu Crkvu i rekao da je u odnosu na pre dve godine primetan napredak u radu VK “Jezero”, počevši od uređenja infrastrukture do rada sa decom.

Pravi praznik vaterpola bio je u Beloj Crkvi, naročito u nedelju kada su se igrale polufinalne i finalne utakmice. Publika je ispunila do poslednjeg mesta tribine na vaterpolo terenu i željno očekivala utakmicu za treće mesto kao i finale, u kome su snage odmerili domaća ekipa „Braća Karić“ i mlada beogradska ekipa „Babina dvocevka“.
Nagrada za najboljeg mladog igrača ove godine pripala je Aleksandru Lekiću, najbolji golman je Uroš Luketić , dok je najbolji igrač turnira sa najvećim brojem postignutih golova je Marko Živojinović.
Nakon odigranog finala, prvo mesto zauzela je ekipa iz Bele Crkve pod nazivom „Braća Karić“, drugo mesto ekipa „Babina Dvocevka “, dok je treće mesto pripalo belocrkvanskoj ekipi „Beach bar boss“.

Medelja i pehare uručila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić koja je čestitali svim takmičarima i organizatorima turnira.

Direktor keel kupa, Nenad Tomić istakao je da je ove godine turnir u prvi plan stvaio mlade ekipe,koje su se oprobale u bič vaterpolu.

Za sam kraj gledaci su uživali u vatrometu i na najbolji mogući način proslavili dominaciju belocrkvanskih ekipa na turniru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena