Yunet
 

Sport

Uljma: Letnje sportske igre

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. avgust 2021. • 06:46 •

Uljma: Letnje sportske igre

Nastavlja se Vršačko sportsko leto. Nedelja je rezervisana za sportiste sa izdržljivijom fizičkom spremom koji će se i ove godine na jezeru takmičiti u okviru državnog prvenstva u akvatlonu. U Uljmi su prvi put održane letnje sportske igre u šest sportova

U Uljmi su prvi put održane letnje sportske igre u šest sportova, fudbalu, košarci, šahu, streljaštvu, karateu i tekvondou. Utakmicom prvog tima i veterana, obeleženo je 50 godina postojanja Košarkaškog kluba „Mladost“ Uljma. Turnir u streljaštvu okupio je 10 ekipa iz regiona, dok su karate klub „Uljma“ i Tekvondo klub „Eurošped“ prezentovali prisutnim gledaocima svoje veštine.

“Veoma je važno da se sport razvija pored samog grada i u svim naseljenim mestima tako da očekujemo da će u narednim godinama odziv na ovoj manifestaciji biti sve veći. Grad Vršac će u svakoj meri podržati ovakve i slične aktivnosti u svim našim naseljenim mestima” izjavio je Marko Rašić, član Gradskog veća za sport i omladinu. 

U prostorijama Mesne zajednice Uljma, održan je Kadetski rapid turnir u šahu, na kom je učešće uzelo više od 20 dece iz Novog Sada, Kikinde, Bele Crkve i Vršca, a nakon toga u seniorskom blic turnir učestvovali su takmičari Vršca i susednih Opština.  

„Sva dešavanja su prošla u najboljem redu i vrhunskoj organizaciji. Veliku zahvalnost, Mesna zajednica Uljma, kao organizator ove manifestacije, duguje Gradu Vršcu, koji je aktivno učestvovao u organizaciji ove manifestacije i pratećih dešavanja u okviru prvih letnjih sportskih igara u Uljmi. Radićemo na unapređenju ove manifestacije u narednom periodu kako bi ona postala tradicionalna i prepoznatljiva u budućnosti“ izjavio je Dušan Radovančev, predsednik Saveta MZ Uljma.

U subotu 7. avgusta od 18 časova dugogodišnji fitnes instruktor Milan Šalinački vodiće program kombinovanog treninga.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena