Yunet
 

Sport

Branka Marić: OI 2020. pobeda života i sporta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. avgust 2021. • 16:32 •

Branka Marić: OI  2020. pobeda života i sporta

Olimpijske igre u Tokiju su završene. Pored naših sportista, u Japanu su boravili i sportski radnici  iz Srbije koji su bili angažovani na različitim poslovima u sklopu Olimpijskih igara. Pančevka, Branka Marić, bila je jedna od njih. Ponosna je što je mogla da predstavlja svoju zemlju da ovako prestižnom takmičenju.

Branka Marić bila je tehnički delegat Svetske rukometne federacije na Olimpijskim igrama u Tokiju. Za razliku  od naših sportista koji su odlazili u Japan u zavisnosti od svojih sportova, one je u zemlju Izlazećeg sunca otputovala još 19. jula, a vratila se 9. avgusta, zajedno sa bronzanim odbojkašicama. Kaže da su ove Olimpijske igre bile potpuno drugačije od svih na kojima je do sada  bila, jer su morale da se poštuju stroge procedure, zbog epidemije Kovida – 19.

Branka je do sada bila na Olipijskim igrama u Sidneju 2000, kao i u Atini 2004. godine. Napominje da sa svih nosi lepa iskustva.

Bilo je važno održati Olimpijske igre u Tokiju, ističe Branka Marić i smatra da su one pobeda života i sporta.

Našu sugrađanku ove godine očekuje  još jedno veliko takmičenje. Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se u decembru u Španiji, na kojem učestvuju i naše rukometašiće i gde će ona, veruje,  ponova braniti boje Srbije, kao tehnički delegat  Svetske rukometne federacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena