Yunet
 

Sport

Naredni ispit za „Železničar“ novosadska Mladost

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. septembar 2021. • 10:52 •

Naredni ispit za „Železničar“ novosadska Mladost

Fudbaleri „Železničara“ odigrali su nerešeno protiv IMT-a u 7.kolu Prve lige Srbije. Meč u Beogradu završen je bez golova 0:0. Naredni ispit „Želja“ ima već u sredu kad u Pančevo stiže novosadska Mladost.

Nezgodno gostovanje IMT-u je završeno remijem. Fudbaleri „Železničara“ u Beogradu su igrali bez golova 0:0. Posle dve vezne pobede, u pretkolu Kupa i Prvoj ligi, uz pravu goleadu, očekivlo se da će „Želja“ nastaviti u istom ritmu. Mreže su ovoga puta ostale mirne, a „Dizelka“ posle svega viđenog može biti zadovoljna osvojenim bodom.

Prvo poluvreme je proteklo u tvrdoj, izjednačenoj igri. Prilike su se ređale na obe strane, ali su mreže mirovale. Najizgledniju šansu imali su domaći fudbaleri. Nesporazum između Kostića i Regana, iskoritio je Stefanović da „ukrade“ loptu i odlično uposli Đuričina koji je prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor „Želje“, uputio šut, ali je Knežević dobro intervenisao.

U drugih 45 minuta od starta agresivnija igra IMT-a. Na gol su šutirali Lučić, Lazović, ali je Knežević bio siguran. Inicijativa i agresivnija igra domaćina omogućila mu je još jednu odličnu priliku u samom finišu meča. Odbijenu loptu pokupio je Glišić, sjajno pronašao Zorića kod prve stative, ali je Knežević još jednom bio siguran.

U duelu protiv IMT-a odbrana je bila bolji deo tima „Železničara“, predvođena odličnim Kneževićem na golu. Napadači Milošev i Petrović bili su sjajno čuvani i ostali bez ozbiljnije prilike ds ugroze gol rivala.

Trener „Železničara“ Dragan Aničić je po završetku meča izrazio žal što u dobroj igri oba tima nije bilo golova, ali i naglasio da je podela bodova najrealni rezultat.

U timu „Dizelke“ u ovoj sezoni je debitovao Radojičić, koji je pre dva dana stigao na pozajmicu iz Čukaričkog.

Šansu za to „Želja“ ima već u sredu kad u okviru 8.kola Prve lige Srbije u Pančevo dolazi lider na tabeli, novosadsa Mladost. Meč se igra u 16 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena