Yunet
 

Sport

Fudbaleri ,,Železničara” zabeležili novu pobedu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. septembar 2021. • 09:20 •

Fudbaleri ,,Železničara” zabeležili novu pobedu

Fudbaleri “Železničara” zabeležili su pobedu u 8. kolu Prve lige Srbije. Novosadska “Mladost GAT” je savladana 3:0. Strelci za “Želju” bili su Kostić, Marković I Milošev. U ponedeljak “Dizelka” gostuje u Dobanovcima, ekipi “Budućnosti”.

Lider je pao u Pančevu. “Železničar” je pobedio Mladost GAT 3:0 i naneo prvi poraz vodećoj ekipi Prve lige Srbije.

Odlično su igrali domaći fudbaleri, agresivno u napadu, sigurno u odbrani, a rezultat takvog pristupa su tri gola u mreži rivala. Utakmica tek da je počela, a mreža gostiju se zatresla prvi put. Ilić je oboren pred kaznenim prostorom, izveo je slobodan udarac, ubacio loptu pred gol Mladosti. Milošev je šutirao, golman gostiju Mirković odbranio, odbijenu loptu Kostoć je poslao u mrežu. Bilo je 1:0 za “Železničar”. Domaći su nastavili sa napadima, beležimo šanse najpre Konatara, potom Regana. Pred sam kraj poluvremena Karać je probao iz prekida da ugrozi gol domaćina, ali Knežević je bio na mestu. Sam finiš prvog poluvremena prekršaj gostiju nad kapitenom “Želje” Plavšićem. Slobodan udarac Ilić je ubacio u kazneni prostor na drugu stativu, najbolje se snašao Lazar Marković i loptu glavom smestio iza leđa Mirkovića. Na odmor se otišlo rezultatom 2:0.

Prvi šut ka golu u drugom poluvremenu uputili su gosti, Sević je sa distance proba da iznenadi golmana “Želje”, ali je lopta otišla iznad prečke. Usledile su dve prilike domaćih, najpre Regana, potom Markovića. U 55.minutu Ilić je izveo korner, na prvoj stativi pronašao Miloševa koji je između dvojice igrača Mladosti loptu glavom poslao u mrežu – 3:0.

Do kraja meča sigurna igra fudbalera “Železničara” koji nisu dozvolili rivalu da ugorzi njihovu mrežu. Važna pobeda, bitni bodovi za vraćanje “Želje” u pobednički ritam.

Po završetku utakmice trener gostiju Ljubomir Ristovski je čestitao domaćinu na pobedi i osvrnuo se na igru svog tima. Dragan Aničić, strateg “Železničara”, pohvalio je igru oba tima istakavši da se upornost njegovih igrača u ovom meču isplatila. Vremena za slavlje nema mnogo. “Želja” se okreće narednom izazovu. Već u ponedeljak očekuje ih još jedno nezgodno gostovanje ekipi Budućnosti u Dobanovcima u okviru 9. kola Prve lige Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad