Yunet
 

Sport

“Železničar” u Dobanovcima ostvario tri nova boda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. septembar 2021. • 16:37 •

“Železničar” u Dobanovcima ostvario tri nova boda

Fudbaleri „Železničara“ pružili su dobru igru i zabeležili još jednu pobedu. U 9.kolu Prve lige Srbije savladali su u gostima ekipu Budućnosti 3:1. Ovo je treći trijumf „Želje“ u poslednja četiri kola koji je ekipu iz Pančeva popeo na 7.mesto na tabeli Prve lige.

 Dobra igra, nova pobeda i još tri boda na kontu  epilog su gostovanja „Železničara“ u Dobanovcima. „Budućnost“ je savladana 3:1, a „Želja“ se popeo u gornji deo tabele Prve lige Srbije.

Domaćini su nešto bolje otvorili meč. Prvi šut ka golu uputili su u 7.minutu. Kodžić je probao sa ivice kaznenog prostora da iznenadi Kneževića, ali je golman „Želje“ dobro reagovao. Nepuna tri minuta kasnije, međutim, mreža gostiju se zatresla. Korner je izveo Ilić, odlično pronašao kapitena Lučića, ovaj je dodao Basraku koji  je sa par metara savladao Kneževića. I to je, u suštini, bilo sve što je domaćin uradio.

Rano vođstvo domaćih nije poremetilo „Železničar“. Nastavili su fudbaleri iz Pančeva agresivno u napadu i odbrani, i to se isplatilo u 29. minutu. Korner je izveo Đorđević, sjajno pronašao Balaža na drugoj stativi koji je loptu glavom uputio ka golu, odbila se o stativu i završila u mreži – 1:1.

Do kraja poluvremena još dve prilike za „Železničar“, najpre Miloševa u 34.minutu , potom i na centaršut Konatara Markišić je nezgodno primio loptu i umalo savladao svog golmana  .

U drugom poluvremenu dominacija „Železničara“, na terenu je, igrao samo jedan tim. U 53.minutu kapiten Plavšić je lepo pronašao Luia koji je krenuo u solo prodor po desnoj strani, ni svi napadi odbrane domaćina ga nisu pokolebali na putu ka golu. Sjajna završnica mladog napadača za vođstvo „Želje“ 2:1 . Samo sedam minuta kasnije akcija Regan –Đorđević – Milošev i još jednom se zatresla mreža domaćina za potpuni preokret i vođstvo „Železničara“ 3:1.

Do kraja susreta rutinska igra „Želje“ za pobedu i još tri boda na kontu.

Po završetku meča trener „Železničara“ Dragan Aničić je istakao da je zadovoljan izdanjem svog tima.

U ovom meču Aničić je malo „promešao“ karte i u startnoj postavi je bilo novih imena.

Pobedom u Dobanovcima fudblaeri „Železničara“ su izašli iz rezultatske krize koja je obeležila start sezone. Osokoljeni sa osvojenih 10 od mogućih 12 bodova u poslednja 4 meča olze na gostovanje u Sremsku Mitrovicu ekipi Radničkog. Meč 10.kola Prve lige Srbije na programu je u subotu, 2.oktobra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena