Yunet
 

Sport

Prekinut niz pobeda ,,Železničara”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. oktobar 2021. • 18:26 •

Prekinut niz pobeda ,,Železničara”

Fudbaleri Železničara pretrpeli su poraz u 10. kolu Prve lige Srbije na gostovanju u Sremskoj Mitrovici čime je prekinuta serija dobrih rezultata tima iz Pančeva. Domaćin Radnički je slavio  2:1. Strelac jedinog gola za Želju bio je Radojičić u 86. minutu, dok u golove za Radnički postigli Rajković i Pejović.

“Dizelka” je zaustavljena u Sremskoj Mitrovici. U 10.kolu Prve lige Srbije “Železničar” je pretrpeo poraz na gostovanju Radničkom, bilo je 2:1 za domaćina. Prvu šansu na utakmici imao je “Železničar”. Slobodan udarac sa ivice šesnaesterca izveo je Đorđević, uputio šut po zemlji, lopta je našla svoj put do gola, ali je čuvar mreže domaćina Bursać intervenisao.

Prva se zatresla mreža “Železničara” u 16 minutu. Rakić je krenuo u solo prodor po levoj strani, sa ivice kaznenog prostora uputio šut u donji levi ugao, Knežević je intervenisao, odbijenu loptu pokupio je Pejović, ubacio na peterac gde je spremno čekao Rajković kome nije bilo teško da je ubaci u mrežu za vođstvo Radničkog 1:0.

U 31. minutu još jedna šansa za domaćina. Rakić je u kaznenom prostoru pronašao Matkovića koji je glavom loptu uputio ka golu “Želje”, ali je Knežević bio na mestu. Samo tri minuta kasnije, ponovo se zatresla mreža “Železničara”, strelac je bio Pejović. Najveći deo posla ponovo je odradio Rakić po levoj strani napada Radničkog, izborio se sa odbranom “Želje”, odlično usposlio Pejovića koji je šutirao iz prve i poslao loptu u mrežu – 2:0.

Igrao se 37minut, Plavšić je uposlio Luia u kaznenom prostoru koji je loptu ubacio u peterac Milošev je zahvatio glavom, najpre se odbila o nogu Bursaća, Milošev je ponovo glavom zahvatio loptu koja je, utisak je, između Bursaća i Abubakara prešla liniju, ali je sudija ostao nem.

U drugom poluvremenu inicijativa “Železničara”, šanse su imali Milošev u 53. minutu, potom Sikimić na dodavanje Stanimirovića, ali je mreža domaćih ostala mirna. Jedinu priliku u drugom poluvremenu domaći igrači su imali u 74.minutu, sa ivice šesnaesterca na prvu je šutirao kapiten domaćina Dimitrić, lopta se, srećom po “Želju” odbila o stativu.

U 85. minutu konačno se zatresla mreža domaćina. Ilić je izveo korner, ubacio na prvu stativu, Radojičić je majstorski loptu poslao u mrežu i smanjio na 2:1.

Sam finiš utakmice bio je u znaku napada “Želje”. Najpre je u 88. minutu Jovanović uposlio Sikimića u kaznenom prostoru koji je primio loptu, ali ga je  Abubakar povukao i držao dok tu loptu nije preuzeo Ilić. Iako je bio očigledan prekršaj u šesnaestercu za koji sleduje najstroža kazna, sudija se nije oglasio. Do kraja meča još tri vezana kornera za Železničar, ali lopta nije htela u mrežu. Na kaju je ostalo 2:1 za Radnički.

Dobra igra oba tima.ostala je u senci suđenja koje je od prvog minuta bilo poprilično “domaćinsko”. Gotovo svaki start Železničara suđen je kao prekršaj, dok sa druge strane i očigledne faulove domaćih sudija Matić nije sankcionisao. Upravo je arbitar i “najzaslužniji” što je finišu utakmice bilo varnica među igračima, ali i burnih reakcija klupe Železničara zbog čega su žute kartone zaradili i šef stručnog štaba “Želje” Dragan Aničić i njegov pomoćnik Zoran Stojanović. Strateg domaćina Dragan Perišić je istakao da nije bilo lako ostvariti pobedu protiv Železničara, posebno u poslednjih 25 minuta kad je gostujući tim imao apsolutnu inicijativu.

Po završetku meča trener Dragan Aničić je čestitao igračima oba tima na dobroj igri. Poraz treba arhivirati što pre, izvući pouke i okrenuti se narednom duelu. U 11. kolu u Pančevo stiže Kabel. Taj meč se igra u sredu, 6. oktobra. Ono što treba dradje sve u “Želji” jeste činjenica da su se u ovom meču u tim vratili svi povređeni igrači. Protić je bio starter, dok su šansu u drugom poluvremenu dobili  i Sikimić, Jovanović i Stanimirović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad