Yunet
 

Sport

“Železničar” remizirao na gostovanju u Ivanjici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. oktobar 2021. • 18:00 •

“Železničar” remizirao na gostovanju u Ivanjici

U 14.kolu Prve lige Srbije fudbaleri „Železničara“ remizirali su na gostovanju u Ivanjici. Duel protiv „Javora“ završen je 3:3. Golove za „Želju“ postigli su Ilić u 13, Jovanović u 23 i Protić u 59 minutu. Već u sredu „Železničar“ očekuje novi izazov, u Pančevo stiže superligaš Napredak u okviru šesnaestine finala Kupa Srbije.

Sa gostovanja u Ivanjici fudbaleri „Železničara“ vraćaju se sa jednim bodom. Duel protiv „Javora“ završen je 3:3. „Dizelka“ ima za čim da žali. Fudbaleri iz Pančeva pružili su dobru partiju po izuzetno lošem terenu, sve vreme kontrolisali igru, bili dominantni. Vodio je „Želja“ 2:0, do samog kraja meča imao prednost 3:2, ali je „Javor“ uspeo da u nadoknadi vremena u 90 minutu postigne gol za izjednačenje.

Pravo malo remek delo viđeno je u 13 minutu. Regan je uposlio Ilića koji je varkom izbacio Nikolića, a onda majstorski sa same ivice kaznenog prostora uputio šut ka golu. Babić je probao da interveniše, ali lopta je završila ispod prečke za vođstvo „Želje“ 1:0.

Do drugog gola „Železničar“ je stigao u 23.minutu. Lui je započeo akciju, uposlio Ilića koji je direktno šutirao na gol. Babić je loptu izboksovao do kapitena „Dizelke“ Plavšića koji je vratio do Jovanovića. Fudbaler „Želje“ je u naletu šutirao na prvu, golman Babić je loptu samo ispratio pogledom bilo je to 2:0 za „Železničar“.

Samo 15-ak minuta kasnije „Javor“ je ekspresno stigao do izjednačenja. Najpre je u 36.minutu, nakon greške odbrane, Ivelja dobio priliku, sa 6-7 metara šutirao je u dalji ugao, Knežević je okrznuo tu loptu, ali se ona od stative odbila u mrežu „Želje“. Svega minut i po kasnije Silva je loptu ubacio u kazneni prostor, Luković je iskoristio usporenost i neodlučnost odbrane „Železničara“ i doneo izjednačenje svom timu.

Rezultatom 2:2 završeno je poluvreme. U nastavku inicijativa „Želje“ isplatila se u 59.minutu. Korner je izveo Ilić, Konatar je prihvatio loptu ubacio je na peterac gde se najbolje snašao Protić za vođstvo 3:2

Minut kasnije kapiten „Javora“ Momčilović je šutirao na gol Železničara, ali je Knežević odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu. Imao je „Želja“ u 88.minutu priliku da reši pitanje pobednika, Tek što je ušao u igru Tomić je imao šansu. Protić je ubacio u kazneni prostor, Tomić je između trojice igrača uspeo da stvori poziciju za šut, ali je lopta otišla iznad gola.

Izjednačenje je stiglo u prvom minutu nadoknade, kad je Iveljić u gužvi pred golom uputio šut. Knežević je reagovao, ali je lopta uspela da prođe pored njega i završi u mreži za konačnih 3:3.

Po završetku meča Milovan Milović, trener Javora istakao je da je „Železničar“ jedna od najboljih ekipa Pve lige, favorit za ulazak u elitni rang takmičenja, a potom se osvrnuo na sam meč.“

Dragan Aničić, trener „Železničara“, bio je zadovoljan igrom svog tima u izuzetno teškim uslovima.

„Želja“ nema mnogo vremena da razmišlja o duelu u Ivanjici. Većš u sredu u Pančevo stiže superligaš „Napredak“. Meč šesnaestine finala Kupa Srbije igra se od 14:30.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena