Yunet
 

Sport

Filipović gleda i ćuti na greške

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. novembar 2021. • 12:07 •

Filipović gleda i ćuti na greške

Igra, publika, rival, lepo vreme svi preduslovi su bili ispunjeni za derbi Prve lige između Železničara i Inđije u Pančevu. Ipak, ono što je nedostajalo za potpuni utisak kako tvrde u klubu sa Tamiša jeste suđenje.

Kivni su u Železničaru na glavnog arbitra Stefana Jeknića i prvog pomoćnika Iliju Lovrea, jer su u dve situacije doživeli katastrofu i to pred očima Dejana Filipovića, predsednika Sudijske komisije i Stevana Dike Stojanovića, direktora reprezentacije Srbije.

– Jedine slabe tačke derbija bile su sudije Jeknić i Lovre. Iskreno, očekivao sam da će suđenje biti na nivou, s obzirom da je kontrolor bio Dejan Filipović, a da je sa njim bio i Stevan Dika Stojanović, istina iz drugih razloga. A, desilo se sasvim suprotno – kaže Zoran Naunković, prvi čovek Železničara.

Ne mogu u Železničaru da se pomire sa činjenicom da su u derbiju  kola prvo oštećeni za čist jedanaesterac (prekršaj nad Lazarom Miloševim), da bi im potom bio poništen i gol Brane Ilića u 51. minutu.

– Više grešaka na štetu Železničara. Prvo nije nam sviran jedanaesterac nad Lazarom Miloševim. Dobio je zatim naš igrač i udarac, gde je ostao bez svesti, međutim čak ni to za glavnog arbitra nije bio faul. Ipak, najveća greška viđena je u drugom poluvremenu, kada je poništen gol Brane Ilića, zbog navodnog ofsajda Miloševa. Jeknić je prvo pokazao na centar, da bi na intervenciju Lovrea i to posle deset sekundi, poništio gol. Svi su se na stadionu pitali zbog čega? Igrači Inđije su već bili na centru…

Jedina svetla tačka bio je treći sudija Predrag Rađen.

– Ne znam ko je tog momka Rađena stavio u neprijatnu  situaciju da sudi Inđiji, s obzirom da mu rođeni brat igra štopera u tom klubu. Ipak, on se izborio sa time, nije napravio grešku i njemu svaka čast.

U Železničaru napominju da ovo nije prvi put da se suočavaju sa nepravdom. Po lošem pamte gostovanja IMT-u i Radničkom iz Sremske Mitrovice.

– Deset godina sam predsednik kluba i ovakvo suđenje nisam doživeo, a svedoci svega su bili gradonačelnici Inđije i Pančeva. Ljuti smo i šokirani. Naš grad razume koliko je fudbal bitan, imamo ozbiljne planove, želimo u Super ligu, da gradimo stadion. Ipak, kada nam se ovako nešto desi, svi se s pravom pitamo, zbog čega sav trud? Nismo to zaslužili, a nije prvi put da budemo oštećeni. Na dva vezana gostovanja nam je sudio David Matić, koji je protiv Inđije bio četvrti sudija, a ni sa njim nemamo dobro iskustvo. Teško nam je jer svakoga dočekamo  kao prijatelje počev od službenih lica do protivnika. 

Na pitanje da li su se žalili na suđenje Zoran Naunković, predsednik Železničara kaže: 

– Nismo se zvanično žalili na suđenje, jer smo u šoku. Još od utakmice nismo spavali. Imamo pravo na objašnjenje, da nam neko kaže zašto se ovo dešava. Zato smo se posle svega i ogasili.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad