Yunet
 

Sport

Železničar podelio bodove u 16.kolu Prve lige Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. novembar 2021. • 21:30 •

Železničar podelio bodove u 16.kolu Prve lige Srbije

U 16.kolu Prve lige Srbije podela plena na stadionu “SC Mladost” u Pančevu. Utakmica Železničar – OFK Žarkovo završena je bez pobednika 2:2. Strelci za “Želju” bili su Đorđević i Milošev, dok su golove za “Žarkovo” postigli Zuvić i Gojkov. Već u sredu “Dizelka” gostuje u Šapcu, ekipi Mačve u 17.kolu Prve lige Srbije.

Fudbaleri “Železničara” I “OFK Žarkova” podelili su bodove u 16.kolu Prve lige Srbije. Duel odigran u Pančevu završen je rezultatom 2:2. Golove za “Želju” postigli su Đorđević u 13. i Milošev u 65.minutu , dok su strelci za “OFK Žarkovo” bili Zuveić u 46. i Gojkov u 56.minutu.

U teškim uslovima za igru, teren je bio natopljen vodom, kiša je neprestano padala tokom celog meča, igrači oba tima su pokazali zavidno fudbalsko umeće. Igrali su hrabro, nadigravali se, a rezultat te igre je podela plena.

Igrao se 6.minut, Radojičić, koji je odlično igrao u ovom meču, pronašao je Luia, napadač “Želje” je pobegao odbrani gostiju, uputio šut ka golu, ali je lopta otišla pored stative .

Gosti su uzvratili  u 12.minutu šutom sa distance, ali je ta lopta bila lak plen za čuvara mreže “Želje”.

Domaćin je do prednosti stigao već u narednom napadu. Stanimirović je loptu ubacio u kazneni prostor ka Miloševu, intervenisao je Delević, odbijenu loptu je pokupio Đorđević i sa ivice šesnaesterca šutirao na gol i zatresao mrežu rivala za vođstvo Želje 1:0. 

Žarkovo je imalo šansu u 21.minutu. Dukić je izveo slobodan udarac, odbijenu loptu je ka golu uputio Delević, ali je Knežević dobro intervenisao.

Na odmor se otišlo sa prednošću domaćeg tima, a početak drugog poluvremena bio je apsolutno u znaku gostiju. Već u prvom napadu u nastavku meča “Žarkovo” je došlo do izjednačenja. Gojkov tek što je ušao u igru vratio je loptu do Dukića koji je ubacio na drugu stativu. Tamo je čekao Zuvić koji je loptu između Markovića I Kneževića ubacio u gol i doneo izjednačenje 1:1.

Brzo izjednačenje dalo je krila gostima koji su dva minuta nakon izjednačenja imali još jednu priliku. Gojkov je nakon slobodnog udarca krenuo u solo napad po levoj strani, ubacio u kazneni prostor lopta se odbila od Radojičića i stigla do Zuvića koji je šutirao na prvu, ali mu je Knežević ušao u šut i odbranio mrežu

Inicijativa “Žarkova” početkom drugog poluvremena krunisana je golom u 56.minutu. Prethodilo mu je dodavanje između Dukića i Gojkova koji je polu lobom pogodio stativu, a ona se pored golmana Kneževića odbila u mrežu za vođstvo 2:1. Još jednu polupriliku imao je Milić u 57.minutu, odlično je intervenisao Radojičić, a nakon kornera Knežević je bio siguran.

Želja je nakon toga lagano preuzeo kontrolu nad utakmicom, a to se isplatilo u 64.minutu. Posle grubog starta nad Petrovićem koji je bio u naletu, Ilić je izveo slobodan udarac. Na prvoj stativi pronašao je Miloševa koji je loptu ka golu uputio efektno petom, a ona je završila u mreži za izjednačenje 2:2. (147  4,00)

Do kraja meča inicijativa “Želje”, najizgledniju priliku je imao Đorđević u 85.minutu. Sikimić je uposlio Petrovića koji je šutrao iz prve, na odbijenu loptu naleteo je Đorđević, ali je lopta otišla iznad prečke (148  9,10).

Po završetku meča Igor Savić, trener OFK Žarkova, pohvalio “Železničar” kao sjajnog domaćina, a potom istakao dobru igru oba tima.

Dragan Aničić, strateg “Železničara” smatra da je viđena vrhunska utakmica dve ekipe koje fudbal igraju maksimalno ofanzivno.

 “Želja” je I u dueu protiv “Žarkova” pružio dobru partiju, što posebno hrabri pred naredni izazov. Nastavlja se težak raspored mečeva za “Železničar”. Već u sredu očekuje ih gostovanje dojučerašnjem superligašu Mačvi. Utakmica se igra od 17 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad