Yunet
 

Sport

Džudo klub “Tamiš” ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. novembar 2021. • 12:19 •

Džudo klub “Tamiš” ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije

Džudo klub “Tamiš” nastavio je dobru tradiciju i na praznični dan ugostio najbolje mlade džudiste iz Srbije. Na tatamiju pančevačke sportske sale domaćina, snage su odmeravale džudoke iz 16 srpskih klubova a odlično raspoloženje i dobro druženje kao i kvalitetni mečevi obeležili su i ovaj sportski događaj.

Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije ispratio je takmičenje mladih džudista i pohvalio domaćine i organizatore ovog tradicionalnog sportskog događaja.

-Zahvalan svim entuzijastima Džudo kluba “Trudbenik”, ali i Džudo kluba “Žandermerija”, “ Crvena zvezda”. Sve su to ljudi koji daju svoje vreme, a koji ne očekuju veliku nagradu i veliku nadoknadu od ovoga. Međutim zadovoljstvo naše dece je vrednije od svega.

Ministar Vulin posebno je istakao važnost džudo sporta za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kao i za naše najmlađe.

-Džudo je važan za policiju  i to je jedan od bazičnih sportova  pogotovo policiji.  Brzo ćemo novom sistematizacijom predvideti i sportsku četu u policiji, gde će vrhunski džudisti, vrhunski bokseri, borci, strelci moći da dobiju i odgovarajuće radno mesto. Imaće mogućnost da se  takmiče za policiju, ali i da će posle toga, kada završe karijeru, da nastave da rade u policiji i obučavaju naše ljude. Nema ništa značajnije i vrednije od sporta, nema ničeg vrednijeg i lepšeg od osmeha i radosti naše dece. Sve ovo ima smisla kada ih vidite ovako zdrave i nasmejane – rekao je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova .

Mlade džudoke pozdravila je i Andrea Stojadinov, evropska šampionka za mlađe seniore.

– Za početak hvala na čestitkama. Da budem iskrena moj brat ima svoju sekciju u Zvezdi i ja sam vrlo često na treninzima. Došla sam da pružim podršku i tim klincima i da vidim kako oni napreduju. Zaista je  divan osećaj biti među njima i vratiti se u te neke dane u godine u kojima sam ja počela da treniram. Poručila sam im da budu hrabri da se ne boje, da zamisle kao da su na treningu i da kako god da se završi bitno je da oni uživaju i da je to nešto što će nositi celog života, a sam rezultat će već vremenom doći – rekla je Andrea Stojadinov.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena