Yunet
 

Sport

Teniski dragulji Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. novembar 2021. • 10:27 •

Teniski dragulji Pančeva

Pančevo je oduvek bio grad sporta. Tom epitetu poslednjih godina dosta su doprinele i teniserke Dušica i Milica Popovski. Mlađa Dušica je nedavno dobila poziv da sredinom decembra učestvuje na Festivalu tenisa u Španiji.

Sestre Popovski, Dušica i Milica ponos su sportskog Pančeva. Mlade teniserke polako, ali sigurno krče sebi put ka zvezdama. Mlađa Dušica, koja ima 12 godina, prošle godine je trijumfovala na državnim prvenstvima do 12 i 14 godina. Nakon dobrih rezultata na domaćim takmičenjima usledio je i niz na međunarodnoj sceni. Ti dobri rezultati nisu ostali nezapaženi. Nedavno je stigao poziv za Festival tenisa koji će se od 15. do 20.decembra održati na Majorci, koji tradicionalno organizuje Rafael Nadal.

Dušica je tokom godine igrala tri finala međunarodnih turnira i zabeležila dva trijumfa. Osvojila je Krško open u Slovenij, i Prokuplje open, dok je na turniru u Čačku bila druga.

Poziv Nadala se ne odbija, kao ni prilika da se okuša sa najboljim mladim teniserkama sveta svog uzrasta. Dušica ima svoje idole, ali ističe da od svakog igrača može nešto da se nauči.

Prema rečima mlade teniserke mnogo joj znači što se i starija sestra Milica bavi tenisom jer ima mogućnost da trenira sa nekim ko je bolji od nje i da dosta toga nauči. Milica ima samo reči hvale za svoju mlađu sestru i naglašava da je zajednički rad dobar za obe.

Poziv za Majorku mlađoj Dušici je veliko priznanje za uložen rad. Prošle godine Milica je bila vicešampionka Srbije do 14 godina. Ove godine se takmiči u starijem godištu i osvrnula se na učinak u ovoj godini.

Sestre Popovski svakog dana treniraju po dva sata. Neretko u vreme raspusta organizuju i po dva treninga dnevno. Uživaju u svakom trenutku provedenom na terenu, a to se vidi i po rezultatima koji su iz godine u godinu sve bolji i garancija su da srpski tenis ima na koga da računa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad