Yunet
 

Sport

Vasiljevski zasijao sa četiri medalje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2022. • 08:40 •

Vasiljevski zasijao sa četiri medalje

Sava Vasiljevski je još jednom potvrdio da je prava legenda ne samo sporta u Beloj Crkvi već u celoj Srbiji. Na Evropskom Masters šampionatu u powerliftingu, održanom u Litvaniji, Sava je osvojio četiri medalje – dve zlatne i dve srebrne.

Evropski Masters Šampionat u “powerliftingu” ove godine je održan u Litvaniji. Sava Vasiljevski je bio deo tima Srbije koji je učestvovao na ovom takmičenju i u Belu Crkvu se vratio sa četiri medalje.

Sportska legenda Bele Crkve u kategoriji do 93kg osvojio je dve zlatne i dve srebrne medalje.

Što se planova za naredni period tiče do kraja godine ga očekuje još jedno važno takmičenja. U oktobru se u Kanadi održava Svetsko prvenstvo. Veruje da će i ovoga puta lokalna samouprava pomoći njegov odlazak na takmičenje, a on će dati sve od sebe da još jednom dostojno reprezentuje kako Srbiju, tako i svoju Belu Crkvu.

U kategoriji „Masters 4“ Sava je iz čučnja podigao 160 kilograma, što mu je donelo zlatnu medalju. U dizanju tegova „sa klupe“, podigao je 75 kilograma i osvojio srebrnu medalju. Drugu zlatnu medalju osvojio je u „mrtvom dizanju“, gde je uspeo da podigne čak 200 kilograma. U ukupnom plasmanu, Sava je osvojio srebrnu medalju, i doneo Srbiji sedmo mesto u ekipnom plasmanu.

Lokalna samouprava opštine Bela Crkva iz programa za sportska udruženja obezbedila je sredstva za put, smeštaj i kotizaciju našeg svetskog šampiona, a na pobedničkom postolju Sava je dostojanstveno predstavljao svoju Belu Crkvu u trenerci sa grbom opštine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena