Yunet
 

Sport

Železničar slavio na Banjici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. mart 2022. • 17:15 •

Železničar slavio na Banjici

Golom Aleksandra Đorđеvićа u 90. minutu utakmice Železničar je stigao do pobede i važna tri boda u meču protiv beogradskog Rada. Ovim trijumfom “Dizelka” se učvrstila na 3. mestu i mirnija čeka subotu i duel protiv Javora pred svojim navijačima.

Fantastičnim golom Aleksandra Đorđevića iz slobodnog udarca u 90.minutu utakmice protiv Rada Železničar je stigao do pobede i važna tri boda u borbi za Superligu Srbije.

Igrala se nadoknada vremena, pred kaznenim prostorom domaćina oboren je Mateja Zuvić. Sudija je svirao prekršaj, loptu je namestio Đorđević i uputio direktan šut ka golu Rada, golman Babić je loptu samo ispratio pogledom pre nego je izvadio iz mreže.

U duelu Rada i Železničara obe ekipe su imale periode u kojima su imali inicijativu. Finiš prvog poluvremena bio je u znaku domaćih fudbalera koji su iz dva napada imali tri prilike da zatresu mrežu Železničara, ali je Živković bio odličan na golu. Milosavljević je iz kornera ubacio na prvu stativu, Gojković je glavom poslao ka mreži, intervenisao je Jovanović, ispucanu loptu je pokupio kapiten Rada Blažić, šutirao na prvu, ali je Živković bio na oprezu i sačuvao mrežu. Samo tri minuta kasnije nova prilika za Rad. Centaršut Radivojevića u kaznenom prostoru je loptu glavom zakačio Mandić, ali je Živković zaustavio šut. U samom finišu poluvremena Milosavljević je izveo slobodan udarac. Radivojević je glavom uputio loptu, ali je ona otišla pored stative. I to je bilo to od Rada u ovom meču.

Železničar je imao dva šuta ka golu “građevinara” u prvom poluvremenu. Probali su Plavšić i Gigić na ubacivanje Petrovića, ali je mreža ostala mirna. U drugom poluvremenu Železničar je imao svoje minute. Najkonkretnija prilika bila je ona Simčevićeva u 58.minutu. Stojčev je iz kornera ubacio u kazneni prostor, tamo je u skoku bio odličan štoper Železničara, ali je loptu zaustavila prečka. Do gola Đorđevića inicijativa Pančevaca, ali bez konkretnog rezultata.

Po završetku meča Dragan Perišić, trener Železničara, je istakao da je očekivao zahtevan i težak meč i da je uprkos nekim opasnim situacijama u prvom poluvremenu Železničatr sačuvao svoju mrežu.

– Ono što mene raduje je što su igrači u drugom poluvremenu uspeli da iskoriguju sve što smo se dogovorili. Način na koji su odigrali drugo poluvreme stvarno smatram da smo zasluženo dobili tu nagradu sa sjajnim golom Đorđevića u 90.minutu. Drugo poluvreme je ekipa igrala na način koji ja želim.

Strelac jedinog gola Aleksandar Đorđević kaže da su znali da je Rad tvrda ekipa koja je u prethodnom period imala određenih problema. Smatra da nije viđen dopadljiv fudbal, ali da je pobeda važna.

– I jedna i druga ekipa sui male svoje šanse. Na ivici smo bili mi dag a damo, oni su imali svoje prilike. Jedan detalj je odlučio, minut pre kraja meča pogodio sam i što je najvažnije uzeli smo tri boda. Napravili smo dobar niz pobeda. Imamo sada tešku utakmicu protiv Javora iz Ivanjice koja je ekipa u vrhu. Okrećemo se tom meču, Rad je iza nas, od sutra se pripremamo za narednu utakmicu.

Fudbaleri Železničara su se sa ova tri boda učvrstili na 3.mestu na tabeli Prve lige Srbije. U narednom kolu u subotu, 3.aprila kad će na svom stadionu ugostiti Javor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad