Yunet
 

Sport

Tamišov zlatni četverac blistao na staru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. april 2022. • 15:04 •

Tamišov zlatni četverac blistao na staru

Na nedavno održanoj Internacionalnoj regati „Croatia open“ četverac VK Tamiš u sastavu Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta. Uspehom u Hrvatskoj tim je veći kad se zna da su i ove godine na regati učestvovali veslači iz 12 zemalja.

Na Internacionalnoj regati „Croatia open“ održanoj u Zagrebu četverac Veslačkog kluba Tamiš u kadetskoj konkurenciji je stigao do zlata. Mladi veslači iz Pančeva demonstrirali su znanje i dobru formu i u godini jubileja kluba, VK Tamiš obeležava vek postojanja, sezonu otvorili na najbolji mogući način. Zlatni na stazi na Jarunu postali su Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović.

Pavle Milutinović ima 16 godina, učenik je 2. godine Elektrotehničke škole. Zadovoljan je ostvarenim na „Croatia openu“. Zlato na startu sezone svima je motiv više da tokom godine beleže slične rezultate. Tokom održavanja regate Zagreb je pogodilo jako nevreme, Pavle je u tom trenutku bio u vodi, ali u disciplini dubl skul.

Mihajlo Marković podseća da su na regati u Zagrebu učestvovali veslači iz 12 zemalja i da to najbolje govori koliko je bilo teško stići do odličja. Jedan uspeh uvek povlači drugi, iz sportiste izvlači maksimum, potvrđuju to i reči mladog veslača, učenika Mašinske škole. Interesatno je da je u veslanje ušao, može se reći, slučajno baš kao i Marko Jančikin i Petar Perić.

Petar Perić ističe da je konkurencija bila taman kako treba da bude na staru sezone.Ovaj učenik sportske gimnazije smatra da osvajanje zlata već na startu sezone neće stvoriti pritisak u nastavku godine. Pre nego što je prvi put izašao na vodu nije ni pretrpostavljao da će trenirati baš ovaj sport.

I Marko Jančikin, učenik Tehničke škole, u veslanje je ušao zahvaljujući promociji sporta. A došli su do pobedničkog postolja u Zagrebu. Slaže se da bolji start sezone nisu mogli da požele. „Croatia open“ je najjača regata u ovom delu Evrope, većina veslača je koristi kao prvu proveru forme na početku takmičarske sezone, samo finale je bilo praznik veslanja. Marko je već na radaru selektora. Planovi za nastavak sezone su jasni – uvek se ide na vrh.

Pavle, Petar, Mihajlo i Marko talenat su potvrdili na takmičenju na zagrebačkom Jarunu. Zlatna medalja sa „Croatia opena“ ovim dečacima je velika motivacija da u godini jubileja kluba nastave sa dobrim veslanjem, a ne sumnjaju da će onda i rezultati biti na nivou ovog u Zagrebu

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena