Yunet
 

Sport

Novo slavlje Železničara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. april 2022. • 19:45 •

Novo slavlje Železničara

U 2.kolu plej-ofa Prve lige Srbije na stadionu Sportskog centra Mladost u Pančevu Železničar je savladao Inđiju 3:1. Golove za pančevački tim postigli su Gigić dva, oba iz penala, i Grgić. Naredne srede Železničar gostuje ekipi Mladosti GAT.

Fudbaleri Železničara i drugi put u 10 dana savladali su Inđiju. Duel 2.kola plej-ofa Prve lige Srbije završen je pobedom pančevačkog tima 3:1.

Susret su bolje otvorili gosti. Već u 3.minutu meča iz slobodnog udarca Bojović je šutirao na gol Železničara, intervenisao je Živković. (021 4,29) Blaga inicijativa koju su imali fudbaleri Inđije krunisana je golom u 33-minutu. Grešku odbrane Železničara, golman Živković je loptu dodao Dašiću koji je praktično predao Bađiju, a on je smestio u mrežu za vođstvo Inđije 1:0 (023 2,22).

Novu priliku da povedu sa 2:0 gosti su imali pet minuta kasnije. Nedeljković je ubacio u kazneni prostor, ponovo je loše reagovao Dašić, loptu je pokupio Bađi, ali je ovoga puta Živković bio siguran i sačuvao mrežu. (023 8,04).

Na drugoj strani u prvom poluvremenu poluprilike za Železničar imali su Milošev (021 14,59) i dva puta Regan (0,23 3,48 13,15).

Drugo poluvreme – druga slika. Od starta Železničar je bio taj koji je diktorao ritam utakmice. Već na startu poluvremena posle dodavanja Kostića Gigić je bio u prilici (025 3,37), ali je Čupić bio siguran.

U 53.minutu Zuvić je izveo korner, ubacio u kazneni prostor Inđije, tamo je Nedeljković igrao rukom i sudija Petrović je pokazao na „belu tačku“ (025 7,17 ). Siguran izvođač najstrože kazne bio je Petar Gigić (025 9,17) za izjednačenje 1:1.

Inicijativa domaćeg sastava nekoliko udaraca ka golu gostiju posle akcije regan – Zuvić – Plavšić probao je Gigić (025 14,05), zatim Zuvić sa distance (026 0,46).

Na drugoj strani Đokić je imao priliku ali je loptu zaustavio Živković (026 3,44). Usledila je kazna. Grgić je bio u prodoru (026 14:28), kapiten gostiju Đurić je u kaznenom prostoru oborio napadača Železuničara, sudija nije imao dilemu, ponovo je dosudio najstrožu kaznu. Sa „bele tačke“ ponovo je siguran bio Gigić za vođstvo 2:1 (027 1,20). Konačni rezultat postavio je Grgić evrogolom (027 10,08) za 3:1 i važnu pobedu Železničara u plej-ofu.

Petar Gigić je u poslednja dva meča Železničara i Inđije postigao četiri gola, ističe da je veliki posao dobiti istog rivala dva puta u 10 dana.

Trener Železničara Dragan Perišić se slaže da je u duelu presudio pobednički mentalitet njegovog tima. Slaže se da je Dašićeva grška skupo koštala Železničar, ali ističe da su njegovi igrači imali svoje prilike u prvom poluvremenu koje nisu iskoristili. Smatra da su u poslednjih nekoliko kola fudbaleri Železničara pokazali mentalnu snagu. Ključ uspeha je bila mirna igra u 2.poluvremenu.

Ovo 2.kolo plej-ofa Prve lige Srbije dodatno je zakomplikovalo vrh tabele. Mladost je pretrpela poraz od Javora pred svojim navijačima, pa su sada dve ekipe u vođstvu sa istim brojem bodova. Inđija je pala na 3.mesto, Železničar je 4.sa 4 boda manje od vodećeg tandema. U narednom kolu „Dizelka“ gostuje u Novom Sadu ekipi Mladosti GAT.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad