Yunet
 

Sport

Veslači „Tamiša“ uspešni na „Croatia openu“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. april 2022. • 16:30 •

Veslači „Tamiša“ uspešni na „Croatia openu“

Na Internacionalnoj regati u Zagrebu „Croatia open“ veslači Tamiša su zabeležili dobre rezultate. Četverac u sastavu Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović je stigao do zlata, dok se Nikolina Gerstner okitila bronzom u skifu.

Sezona je za veslače Tamiša počela na najbolji mogući način. Na Internacionalnoj regati „Croatia open“, održanoj u Zagrebu, VK Tamiš je predstavljalo 13 veslača podeljenih u 8 posada. Dve su stigle do medalje. Mihajlo Marković, Marko Jančikin, Petar Perić i Pavle Milutinović bili su najbrži u konkurenciji kadetskih četveraca, dok je pionirka Nikolina Gerstner u premijeri na međunarodnoj sceni okitila bronzom. Ognjen Matijević, trener Veslačkog kluba Tamiš, nije krio zadovoljtsvo.I ove godine konkurencija na Jarunu je bila veoma oštra. Rezultat četverca nije nikoga iznenadio, Matijević ističe da se očekivala medalja. Ove godine četverac, ali i sve veslače Tamiša očekuje dosta izazova. Godina kad će klub obeležiti vek postojanja počela je sjajno. U Tamišu planiraju mnogo aktivnosti u godini jubileja. Prema rečima trebera Tamiša u Pančevu postoji interesovanje za veslački sport. Poziv svima koji bi voleli da nauče veslanje u VK Tamiš je uvek otvoren.

Sezona je za Tamiš počela odlično. Dve medalje su sjajna uvertira za ono što dolazi. U pančevačkom klubu veruju da će se 2022, osim proslave 100 godina kluba, pamtiti i po sjajnim rezultatima njihovih članova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad