Yunet
 

Sport

Džudisti Tamiša vratili se sa medaljama iz Budimpešte

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. maj 2022. • 11:14 •

Džudisti Tamiša vratili se sa medaljama iz Budimpešte

Džudisti Tamiša učestvovali su proteklog vikenda u glavnom gradu Mađarske na Otvorenom prvenstvu za mlađe kategorije na kojem je iz 20 država pristiglo 1.400 takmičara.

Ovo je jedan od 5 najjačih turnira u Evropi i uspeh mladih džudista iz našeg grada je zato još značajniji. Na pobedničko postolje u Budimpešti popeli su se Kristijan Lehni, Petar Novaković i Dejan Dolinga koji su osvojili bronzane medalje, dok su Natalija Novaković i Milena Sekulović zauzele 5. mesto u veoma jakoj konkurenciji.

Takmičare je uspešno predvodila trener Neda Ostojić. Ovo je samo još jedna potvrda da je najmlađi klub u našem gradu na najboljem putu, jer se na zvaničnoj listi Džudo saveza Srbije čak 4. takmičara nalazi u prvih deset po broju osvojenih medalja u 2021. godini. Najuspešnija je Natalija Novaković koja se na rang listi nalazi na drugom mestu, dok je Kristijan Lehni četvrti, Petar Novaković peti, a Dejan Dolinga osmi.

Nema sumnje da od DŽK „Tamiš” treba očekivati dobre rezultate, a rukovodstvo kluba planira i formiranje nekih novih selekcija za koje će se čuti i van granica naše zemlje, jer i ovi najmlađi već zaslužuju poštovanje i na najjačim turnirima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena