Yunet
 

Sport

Održan Sajam sporta u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. maj 2022. • 18:06 •

Održan Sajam sporta u Pančevu

Na platou ispred Gradske uprave Pančevo održan je Sajam sporta na kojem je prezentovano 30 sportskih disciplina. Ogranizator ovog događaja je Sportski savez Pančevo, uz podršku Grada Pančeva.

Deca iz obdaništa I osnovnih škola od 1. do 4. razreda bila su u prilici da se na Sajmu sporta, ispred Gradse uprave, oprobaju u više od 30 sportskih disciplina. Manifestacija je počela plesom, a na manifestaciji je učestvovalo više od 2000 mališana.

Cilj je da se mladi podstaknu na bavljenje sportom koji je preduslov zdravijeg I kvaletnijeg života. Organizacija ovakvih događaja najvažnija je uloga svih sportskih privrednih subjekata pošto je bavljenje sportom jedan od glavnih razloga fizičkog razvoja dece, Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo.

Tokom Sajma sporta održana je i takmičenje u atletici „Brzinom do zvezda“ za učenike 3. i 4. razreda osnovnih škola. Pobednici će predstavljati svoju školu i grad Pančevo na finalnom takmičenju „Brzinom do zvezda“’ koje će biti održano u junu u Beogradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena