Yunet
 

Sport

Plivački biseri pančevačkog Dinama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. maj 2022. • 18:24 •

Plivački biseri pančevačkog Dinama

Plivački klub Dinamo ima dugu i uspešnu tradiciju. Generacija mladih takmičara kluba beleži odlične rezultate. Sa poslednja tri takmičenja doneli su 50-ak medalja.

Pančevo je grad sa dugom i bogatom tradicijom u plivanju. Praktično od samog osnivanja Dinamo je jedan od najuspešnijih klubova u zemlji. Takmičari su osvajali medalje na pokrajnskim, republičkim i državnim takmičenjima, postavljali rekorde, bili članovi reprezentacije. Poslednjih nedelja takmičari kluba beleže sjajne rezultate na mitinzima u zemlji i okruženju.

Martin Ćirković plivanje trenira osam godina, a u ovaj sport je ušao porodičnim vezama.

Na međunarodnom plivačkom mitingu u Sarajevu osvojio je pet medalja, tri zlata i dva srebra.

Marta Konstatinov ima 14 godina i jedna je od najuspešnijih mladih plivačica Dinama. Nedavno je na mitingu u Sarajevu blistala.I ona je u plivanju jer je jedan deo porodice bio u tom sportu.

Danica Divljak je u plivanje ušla iz zdravstvenih razloga. Sa mitinga u Banjaluci Danica se vratila sa dve medalje, a već je okrenuta ka onome što je očekuje. Nina Čiča ima nepunih 13 godina i učenica je OŠ Mika Antić. U plivanje je ušla 2019. I kaže da taj sport ne bi menjala. Jedna je od najtrofejnijih mladih takmičarki Dinama. Sa poslednja dva mitinga donela je šest medalja.

Dobri rezultati su joj dodatna motivacija za ono što dolazi – Prvenstva Vojvodine i Srbije. Biljana Šondić, trener PK Dinamo, osvrnula se na učinak pančevačkih plivača u proteklom periodu.

Ono što sledi su Šampionati u svim uzrasnim kategorijama. U Pančevu je veliko interesovanje za plivanje.

Po prikazanom u proteklom periodu mladi plivači Dinama su nastavili tradiciju kluba. Sa svakog takmičenja su se vratili sa medaljom i potvrdili da klub ne treba da brine o budućnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad