Yunet
 

Sport

AK „Dinamo“ osvajač tri medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. jun 2022. • 18:01 •

AK „Dinamo“ osvajač tri medalje na    Prvenstvu Srbije za mlađe juniore

Proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore. Svi naši najbolji atletičari nastupili su na ovom takmičenju jer je ono ujedno bilo i izborno za Prvenstvo Balkana 2022. god.

AK,, Dinamo “ nastupio je sa gotovo svim najboljim atletičarima. Osvojene su i 3 medalje: dve srebrne i jedna bronzana.

Dve srebrne medalje osvojila je sjajna Marija Mrkela u trkama na 200m i 400m. U obe trke je istrčala fantastične rezultate i ispunila je normu za Prvenstvo Evrope u Jerusalimu ( Izrael).

U trci na 200m posle kvalifikacija trčala je i finalnu trku i ostvarila rezultat 25,10 što je ujedno i njen novi lični rekord kao i norma za Evropsko prvenstvo.

U trci na 400m istrčala je 57,37 bila je druga ali je takođe potvrdila normu za Prvenstvo Evrope u Jerusalemu ( Izrael).

Marija se polako vraća posle jednogodišnje pauze tako da ćemo od nje tek slušati lepe vesti.

Druga naša atletičarka Sanja Marić je možda trenutno u maloj krizi posle istrčane norme za Prvenstvo Evrope u Jerusalemu na 800m od 2.11,70.

Trčala je Sanja i 400m i 800m ali ne na svom nivou.

I na kraju šlager trka, tzv.švedska štafeta 100m-200m-300m-400m. To je ominjena štafeta svih ozbiljnih klubova koji u toj štafeti nide kompletan strinterski deo svog kluba . Nastupile su 16 štafeta iz svih najboljih klubova Srbije. AK Dinamo Pančevo je u takvoj konkurenciji osvojio treće mesto i bronzsnu medalju. Sastav štafete: Dunja Oluški, Dunja Atanacković, Marija Mrkela i Sanja Marić. Sve devojke su dale svoj doprinos u ovom izvarednom rezultatu, rekao je za RTV Pančevo trener Ljupčo Cvetkoski.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad