Yunet
 

Sport

Basta primio predstavnike Generalnog sekretarijata CISM

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. jun 2022. • 15:10 •

Basta primio predstavnike Generalnog sekretarijata CISM

Basta primio predstavnike Generalnog sekretarijata Međunarodnog saveta za vojne sportove i šefove delegacija zemalja učesnica turnira u futsalu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas u Pokrajinskoj vladi predstavnike Generalnog sekretarijata Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) i šefove delegacija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Severne Makedonije i Srbije – zemalja učesnica 13. „CISM futsal kupa za mir“, kao i predstavnike organizacionog tima ovog turnira.

Basta je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što su Grad Novi Sad, Pokrajina Vojvodina i Srbija domaćini vojnim sportskim reprezentacijama, uz uverenje da će se tokom futsal turnira osećati kao kod kuće.

„Svi smo na istom zadatku, svima je važno da uvek bude mir i da razvijamo prijateljstvo i saradnju među našim državama“, kazao je Basta i naglasio da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek imati punu podršku Pokrajinske vlade u organizovanju događaja poput „Futsal kupa za mir“.

Zvanični predstavnik Međunarodnog saveta za vojne sportove (CISM) pukovnik oružanih snaga Nigerije Ričard Emeh zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici i izuzetnom prijemu sportskih delegacija u Novom Sadu, i naglasio da su takmičarski uslovi odlični. On je istakao značaj podrške država oružanim snagama, jer su oni koji nose uniforme ambasadori mira, a među njima su i vojni sportisti.

U ime Delegacije Republike Srbije pri CISM potpukovnik Negovan Ivanković zahvalio je Pokrajinskoj vladi na bezrezervnoj podršci Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u organizovanju manifestacije, koja ih na najbolji način predstavlja u svetu.

On je izrazio uverenje da će domaćinski ugled koji je Novi Sad pokazao u organizovanju ovogodišnjeg futsal kupa sigurno biti odlična preporuka da u narednim godinama bude mesto okupljanja sportista na nekom novom takmičenju.

U ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sekretaru Basti i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu uručeni su plaketa i zahvalnica za podršku u organizovanju 13. „CISM futsal kupa za mir“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad