Yunet
 

Sport

Veterani VK “Tamiš” ostvarili sjajne rezultate na EP za „masters“ veslače

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. jun 2022. • 18:00 •

Veterani VK “Tamiš” ostvarili sjajne rezultate na EP za „masters“ veslače

Boško Bjelajac, Milan Puzić i Jovan Opačić, veterani Veslačkog kluba “Tamiš”, ostvarili su sjajne rezultate na Evropskom prvenstvu za „masters“ veslače. Sa Bleda su se vratili sa čak pet zlatnih medalja.

Evropsko prvenstvo za veterane, održano na Bledu, Boško Bjelajac, Milan Puzić i Jovan Opačić, veslači pančevačkog “Tamiša” pamtiće po lepom. Tročlana ekspedicija je na smotri Starog kontinenta osvojila zlatne medalje u pet disciplina.

Jovan Opačić je u disciplini dubl skul u paru sa Milanom Puzićem osvojio zlatnu medalju. Ističe da je na Bledu bila oštra konkurencija, više od 3.000 veslača, a da se uloženi rad tokom zime i početka sezone vratio kroz medalje.

Opačić ističe da je pristup treninzima svih veterana u klubu isti – maksimalno ozbiljan i predan.

Svetsko prvenstvo za veterana održaće se u septembru u Francuskoj.

Ognjen Matijević, trener VK Tamiš, istakao je da su veslači osvojili najsjajnije medalje u pet disciplina.

Trener Tamiša se osvrnuo na konkurenciju na veteranskim takmičenjima i istakao da je nekad na masters Šampionatima više prijavljenih nego na seniorskim Prvenstvima.

Entuzijazam, doslednost u radu veteranima Tamiša su doneli medalje na Evropskom prvenstvu na Bledu. U Sloveniji su pokazali da imaju kvalitet, svi veruju da će nova potvrda dobrog rada stići i u septembru iz Francuske koja će biti domaćin Svetskog prvenstva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena