Yunet
 

Sport

Više od 82 kanua i kajaka učinilo Tamiš veličanstvenim

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. jun 2022. • 11:05 •

Više od 82 kanua i kajaka učinilo Tamiš veličanstvenim

Više od 80 plovila bilo je deo Regate za indijanske kanue i rekreativne kajake održane na Tamišu. Mnogi Pančevci, ali i Beograđani i građani Južnog Banata učestvovali su u ovom veličanstvenom događaju na reci.

Svojim prisustvom mnogi sugrađani uveličali su prvu Regatu za indijanske kanue i rekreativne kajake, održanu na Tamišu. Boris Tomka, nekadašnji reprezentativac, a sada učesnik manifestacije, kaže da je ovo veličanstven sport koji spaja ljubav prema vodi i fizičku aktivnost neophodnu za zdravlje svakog od nas.

Prva regata održana na Tamišu okupila je mnoge Pančevce svih generacija. Ivan Milivojević, iz Kluba “Sportiko”, koji je organizator ovog događaja zajedno sa Sportskim savezom Pančevo, kaže da je regata priređena povodom 20 godina postojanja kluba i da svakako neće biti poslednja.

Uglavnom su Pančevci, tu su i ljudi iz Beograda, Vršca, Smedereva, ukupno je 82 plovila. Bilo je još toliko zainteresovanih, ali se nadamo da će to da se realizuje u narednim godinama. Kajakaštvo u Pančevu ima dugu tradiciju, grad Pančevo je grad sporta, ležimo na dve reke i imamo dobre rezultate. Poslednjih godina sve je više rekreativaca, što mi je kao profesoru fizičkog veoma drago – rekao je Ivan Milivojević, Sportski klub “Sportiko”

Nakon ove regate učesnici su nastavili druženje van reke. Uz podelu utisaka o ovom događaju, kao i o raznim predlozima za buduće aktivnosti krunisali su ovaj dan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena