Yunet
 

Sport

Pao dogovor: Rus i Amerikanac boksuju za titulu u Srbiji?

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jun 2022. • 15:17 •

Pao dogovor: Rus i Amerikanac boksuju za titulu u Srbiji?

Foto: BSS

U jeku globalnih političkih sukoba oko rata u Ukrajini stiže neverovatna sportska vest. Američki i ruski šampion mogli bi da se bore za titulu prvaka sveta u Beogradu.

Reč je o borbi za WBA šampiona u superteškoj kategoriji. Rukavice bi trebalo da ukrste ruski šampion Murat Gasijev i Amerikanac Majkl Vališ.

Prvobitno je meč trebalo da se održi u dvorani Dinama u Moskvi, ali su Amerikanci zbog rata u Ukrajini odbili da dođu u Rusiju.

Zajednički je doneseno rešenje da domaćin borbe za WBA šampiona bude Srbija. Rusi su predložili, a Amerikanci prihvatili.

MEČ 22. JULA

Sada se čeka ozvaničenje ove vesti, ali i da se otkrije koji grad i hala bi bili domaćini. Meč je planiran za 22. jul.

Inače, Murat Gasijev ima skor od 28 pobeda i jedan poraz od Aleksandra Ušika za apsolutnog šampiona sveta. Majkl Vališ je zabeležio 23 pobede i ima pet poraza. 

SPORTSKA VEST GODINE

Srbija bi uskoro mogla da bude sportska vest godine. Bio bi to prvi sudar ruskih i američkih sportista od početka rata u Ukrajini i sankcija koje su uvedene ruskim sportistima.

Srbija se na velika vrata vratila na svetsku boks scenu. Sve zahvaljujući vrednom radu predsednika BS Srbije Nenada Borovčanina. “Plemenita veština” je na stazama stare slave…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad