Yunet
 

Sport

Streljačka družina ‚‚Pančevo 1813“ osovjila 10 medalja na Prvenstvu Vovjodine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. jun 2022. • 15:10 •

Streljačka družina ‚‚Pančevo 1813“ osovjila 10 medalja na Prvenstvu Vovjodine

Proteklog vikenda u Novom Sadu je održano Prvenstvo Vojvodine u malokalibarskom sportskom oružju u A programu. Na prvenstu je učestvovalo 6 juniora Streljačke družine ‚‚Pančevo 1813“ koji su kući doneli cak 10 medalja.

OFF: U disciplini sa 60 meteka malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora na 50 m razdaljine, sve tri medelje osvojili su pančevački juniori. Marko Ninković osvojio je zlatna medelju sa 512 krugova, srebrnu Stefan Kešišjan sa 490 krugova dok je bronzanu sa 479 krugova osvojio Velimir Ninković.

Takmičio sam se u ponirskoj kategoriji, a na prvom Prvenstu Srbije za pionire osvojio sam zlatnu medalju i na to sam najviše ponosan, proše sezone sam bio kadet, a ove mlađi junior i idem do kadeta.

Streljačka družina 1813 već godinama se nalazi u prvih 10 na raznim takmičenjima u Srbiji, a kako kaže direktor družine, Siniša Veljkovič ove godine se nadaju da će sezonu završiti u prvih 5.

Što je za nas veliki uspeh što smo uopšte nastupili tamo, u tom prvenstvu za juniore malo klubova i učestvuje. Iako nemamo strelište u Pančevu priremamo se za takmičenja.

Naredno takmičenje će biti Prvenstvo Srbije malokalibarskim sportskim oružjem za juniore, koje će biti održano sredinom jula u Novom Sadu, a svi takmičari su stekli pravo da se bore i na Prvenstvu Srbije za seniore.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena