Yunet
 

Sport

Cupara i Kukić zadovoljni žrebom za SP

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. jul 2022. • 11:35 •

Cupara i Kukić zadovoljni žrebom za SP

Foto: Tanjug Srbija će na Svetskom prvenstvu (11-29. januar) igrati u Grupi E u Katovicama, a rivali će joj biti Nemačka, Katar i petoplasirani tim sa predstojećeg Afričkog prvenstva (11-18. jul).

Na prvi pogled grupa po meri za izabranike Tonija Đerone, čak i ona sa kojom se ukrštaju, a u kojoj su Norveška, Severna Makedonija, Argentina i Holandija, što čak pušta i mašti na volju da ni četvrtfinale nije daleko niti neostvarivo. Pride, pred glavnu rundu neće morati ni da se sele jer novoformirana grupa nastavlja u Katovicama.

„Dobar žreb po nas i na prvi pogled verujem da nema nikakve nedoumice oko plasmana u drugi krug.
Učinićemo sve da da pobedimo u svakoj utakmici. Nemačke se izdvaja kao najkvalitetnija u našoj grupi. Moraćemo malo da sačekamo da vidimo ko je protivnik iz Afrike, ali tu ne bi trebalo da bude problema. Što se Katara tiče, reč je o interesantnoj ekipi, koja igra brzo, na veliki broj golova, u sastavu ima balkanske igrače, pokušava da sastavi što kvalitetniju reprezentaciju – rekao je Lazar Kukić.

Međutim, glavno, je, smatra Kukić da se saigrači i on dobro pripreme za šampionat:

„Pre svega da budemo svi zdravi i na pripremama i nemamo nikakvu nedoumicu oko plasmana u narednu fazu. Imamo veliko poštovanje prema nemačkoj selekciji, ali možemo da se borimo za prvo mesto u grupi. Idemo korak po korak, potrudićemo se da napravimo ozbiljniji rezultat u odnosu na prethodne godine – poručio je Kukić.

Da je za razliku od prethodnih godina bilo sreće na žrebu, potvrdio je i čuvar mreže Vesprema Vladimir Cupara:

„Dobar je žreb, možemo da budemo zadovoljni. Nemačka je na papiru favorit u našoj grupi, međutim mislim da imamo kvalitet da napadnemo prvu poziciju. Pobede protiv Katara i petoplasirane ekipe Afrike se nekako očekuju. Na nama je da prvi deo sezone u klubovima odradimo najbolje što možemo, dobro iskoristimo pripremni period i spremimo se što bolje – smatra golman Vladimir Cupara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena