Yunet
 

Sport

Šah turnir za decu 21. avgusta u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. jul 2022. • 09:00 •

Šah turnir za decu 21. avgusta u Kovinu

U šah klubu „Radnički“ iz Kovina pripremaju se za dečji turnir koji će biti organizovan 21. Avgusta, pod nazivom Preobraženje Kovin 2022. Na turniru mogu da učestvuju deca predškolskog uzrasta kao i osnovci. Osnovni cilj turnira je da deca zavole šah, počnju da ga aktivnije igraju i druže se.

Posle uspešno organizovanog Djurdjevdanskog turnira za mlade šahiste u Šah klubu Radnički iz Kovina pripremaju se za još jedan, koji će biti održan u drugoj polovini avgusta.

Mogu da se jave na telefon 064 1777 468 svi zainteresovani ili na sajtu chess-results.com, tu su svi turniri, a biće i naš turnit tu, sudija Novaković i ja već ćemo praviti liste prijavljenih i ljudi će moći da vide ko je zainteresovan, ko će učestvovati i tu će biti malih odstupanja u odnosu na listu prijavljenih. Turnir je namenjen mladim šahistima, predškolskog uzrasta kao i osnovcima. Ukupno će, biti prema Rolićevim rečima, biti 6 grupa. – kaže Gojko Rolić – trener u Šah klubu „Radniči“ Kovin.

Deca koja mogu da učestvuju su predškolski uzrast i prvi razred osnovne škole i to je najmlađa grupa, posebno su dečaci, a posebno devojčice. Onda ide starija grupa devojčice od drugog do četvrtog rezreda , odvojena grupa i za dečaka i najstarija grupa od petog do osmog razreda, dečaci i devojčice. Ukupno ima 6 grupa i tako se organizuju turniri. – ističe Rolić.

Turnir će biti održan na platou ispred Kultrnog centra u Kovnu u nedelju 21. Avgusta. Posle ovog takmičenja Gojko Rolić najavljuje i takmičenje lokalnog karaktera, gde će učestvovati deca iz osnovnih škola u Kovinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad