Yunet
 

Sport

Železničar dočekuje Zlatibor 1. avgusta na novom terenu Sportskog centra „Mladost“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. jul 2022. • 10:00 •

Železničar dočekuje Zlatibor 1. avgusta na novom terenu Sportskog centra „Mladost“

Fudbaleri „Železničara“ odradili su danas prvi trening na novoj travnatoj podlozi u SC „Mladost“. Ovo je ujedno uvertira za ono što sledi, a to je početak sezone u Prvoj ligi Srbije. U Pančevo 1. avgusta stiže Zlatibor, a utakmica na ovom istom terenu počinje od 17.30.

Fudbaleri „Železničara“ ušli su u poslednju nedelju pred početak Prvenstva. Igor Savić, šef stručnog štaba FK „Železničar“ ističe da je ekipa spremna za početak sezone i da na teren izlaze u punoj formi.

– Napravili smo odličnu ekipu i to ne treba kriti. Naše ambicije su najveće tačnije želimo da uđemo u Superligu. Mislim da smo pogodili sa pojačanjima ali takmičenje je jedno, pripremni period drugo. Poznavajući momke i gledajući kako su radili ovaj prethodni period, vidim da imaju veliku želju da se u najboljem svetlu predstave pančevačkoj publici. Pozvao bih sve Pančevce da dođu u ponedeljak i da nam budu podrška. Prvo kolo je uvek najteži. Svi očekuju pobedu.Mi jesmo favoriti i ne treba da bežimo od toga. Mislim da ćemo uči u utakmicu sa sto posto naših mogućnosti i mislim da uz veliko podršku publike pobeda neće izostati. – ističe Igor Savić, šef stručnog štaba FK „Železničar“.

Uz nesebičnu pomoć Grada Pančeva, na Sportskom centru „Mladost“ iznikao je moderan travnati „tepih“, na radost brojnih ljubitelja fudbala. Savić kaže da je to teren za ponos, za šampione, ali i za nove generacije fudbalera.

– Danas smo posle dolaska sa Zlatibora prvi put izašli na naš novi teren koji fenomenalan i koji će mnogo pomoći našoj ekipi. Ovim putem bih se zahvalio gradu Pančevu na fenomenalnoj investiciji za nas ali i za buduće generacije. Grad u prava su sve učinili što je do njih. Sad je od prvog kola sve na nama. Mislim da smo se dobro pripremili. Momci su odlično radili. Prve tri nedelje smo bili u Pančevu, onda smo dve nedelje proveli na Zlatiboru. Pripremni periodsmo prošli bez povređenih igrača. Odigrali smo niz kontrolih utakmica sa pozitivnim rezultatima i mislim da smo dobili jednu ozbiljnu grupu koja će konkurisati za predstojeću sezonu. – rekao je Savić.

Utakmica protiv Zlatibora se igra u ponedeljak, 1. avgusta, u 17:30 na novom terenu Sportskog centra „Mladost“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena