Yunet
 

Sport

Gradonačelnik obišao rekonstruisan teren SC ‚‚Mladost“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. avgust 2022. • 06:00 •

Gradonačelnik obišao rekonstruisan teren SC ‚‚Mladost“

Radovi na postavljanju najmodernije veštačke podloge na fudbalskom terenu SC “Mladost” su završeni. Veštačka trava na terenu služiće fudbalskom klubu ,,Železničar“ u postizanju jos boljih rezultata, istakao je gradonačelnik grada Pančeva Aleksandar Stevanović prilikom obislaska završenog terena. On je ujedno najavio i nova ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Pančevo je grad sporta, a dokaz da se ulaže u sportsku infrastrukturu je i nova veštačka podloga na terenu SC “Mladost”. Teren je obišao gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao da grad želi da obezbedi najkvalitetnije uslove za sportiste, kako bi oni, u svom gradu, ostvarili najbolje rezultate.

Ovaj teren je realnost i još jedan objekat sportske infrastrukture u našem gradu koji smo mi rekonstruisali. To je ono što smo i najavili. Danas možemo svi da se uverimo da smo dobili fudbalski teren sa veštačkom travom koji je najmoderniji u ovom delu Evrope. Ovakav teren u Srbiji ne postoji. Dobili smo teren koji kao ispunu ima plutu a ne gumeni granulat. Zaista smo ponosni jer smo pionir u izgradnji ovakvog terena u Srbiji. Ovo je jedna infrastruktura koja će se dugo koristiti na radost svih nas.

Teren će služiti FK „Železničar“ koji je od posebnog značaja za Grad Pančevo istakao je Stevanović koji je najavio i nova ulaganja u sportsku infrastrukturu.

– Mi smo kao grad iz budžeta izdvojili 78 miliona dinara kako bi izgradili ovaj teren i stvorili savršene uslove za odrigravanje mečeva na najviši nivo. Podržavamo sve sportske klubove kroz naše konkurse gde je trening za treće dete besplatan i ima tu još nekih stvari koje ljudi koji se bave sportom znaju. Trudićemo se da slušamo i pričamo sve sa sportskim klubovima i da u svakom segmentu unapredimo sport u našem gradu. Grad Pančevo je takođe iz gradskog budžeta izdvojio sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog stadiona u našem gradu. Izrada projektno tehničke dokumentacije je pri kraju, vrlo brzo očekujemo građevinsku dozvolu i nadam se da ćemo napraviti plan kako ćemo realizovati izgradnju stadiona u što kraćem vremenskom periodu.

Cilj grada jeste da izgradnjom i rekontrukcijom postojeće sportske infrastrukture privuče što veći broj dece da se bave sportom a ovaj teren će imati veliki značaj jer će veliki broj mališana imati priliku da upravo na njemu počnu da treniraju, istakako je Stevanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad