Yunet
 

Sport

Železničar poražen na startu nove sezone

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. avgust 2022. • 11:50 •

Železničar poražen na startu nove sezone

Železničar – Zlatibor 0:2 (0:1)

Stadion: SC Mladost u Pančevu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Ivan Stamenković (Kaluđerica). Strelci: Dišić u 15. i Miloradović u 67. minutu za Zlatibor. Žuti kartoni: S.Jovanović(Železničar), Dišić, Vještica, Petković (Zlatibor). Crveni karton: Marko Jovanović u 90.minutu.

ŽELEZNIČAR: Živković, Bačanin / 58.Odita/, Grgić /69.Zuvić/, M.Jovanović, S.Jovanović, Milikić, Regan /46.Dimitrić/ , Obrenović /78. Lainović/, Petrović, Simčević, Đorđević /78. Brkić/.

ZLATIBOR: Avramović, Čumić, Dišić /64.Okomonis/, Jakovljević /46.Ilić/, Jeremić, Miloradović /90. Šalipur/, Mitrović, Petković, Rmuš, Vještica, Vrbić.

Fudbaleri Železničara poraženi su na startu nove sezone Prve lige Srbije na domaćem terenu od Zlatibora sa 2:0. Strelci za goste bili su Dišić i Miloradović.

Uprkos boljoj igri, Pančevci nisu uspeli da materijalizuju prilike, dok su na suprotnoj strani gosti iako oslabljeni uspeli dva puta da savladaju golmana Živkovića. Nije Železničar bio na nivou prijateljskih utakmica iz pripremnog perioda, kada je pobeđivao rivale u nizu, kao da ih je uhvatila trema na startu sezone od koje svi očekuju plasman u elitno takmičenje.

Šok za Železničar usledio je već u 25. minutu kada je Zlatibor stigao do prednosti preko Dišića. Pokušali su izabranici Igora Savića da odmah uzvrate, ali je odbrana gostiju bila na visini zadatka, odnosno nedostajalo je koncentracije u završnici akcija domaćinu.

Pokušao je Savić promenama da „razdrma“ tim u nastavku utakmice, ređale su se prilike, ali su gosti ponovo iznenadili Železničar u 67. minutu. Iznenadnu priliku Zlatibor je pretvorio u vođstvo od 2:0 na gostujućem terenu.

Do kraja utakmice Železničar je nizao prilike, ali bez uspeha da probije odbranu gostiju. U poslednjem minutu utakmice Železničar je ostao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio iskusni Marko Jovanović.

U drugom kolu Prve lige Srbije, Železničar iz Pančeva igra protiv Novog Sada u gostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena