Yunet
 

Sport

Košarkaši Srbije danas zvanično počeli pripreme, Jokić trenira u Staroj Pazovi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. avgust 2022. • 11:31 •

Košarkaši Srbije danas zvanično počeli pripreme, Jokić trenira u Staroj Pazovi

Košarkaška reprezentacija Srbije se okupila u Staroj Pazovi, trening centru FSS koji je u prvoj fazi priprema baza srpskog nacionalnog tima. Zvanične pripreme kreću u danas, a u susret tome “Orlovi” su počeli sa uvodnim i individualnim treninzima.

Pripreme će započeti: Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nikola Jokić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, Dušan Ristić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Nikola Jokić i Alen Smailagić.

Ekipi se priključio i MVP NBA lige Nikola Jokić, prvi put posle Svetskog prvenstva 2019. Godine.

-Osećam se super, kao i uvek kada vidim ove momke, neke sam tek sada upoznao. Tek smo počeli da treniramo, videćemo dokle ćemo dogurati. Prvi cilj je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako. Opet kažem, glavno je da se kvalifikujemo na SP, a posle toga ćemo da pričamo o Evrobasketu. Idemo tamo da osvojimo turnir, ali prvo idemo dan po dan, da trenirano i idemo polako. Moramo da se pazimo – rekao je Nikola Jokić.

On je potom istakao da je svestan očekivanja celokupne sportske javnosti koja očekuje medalju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

-Mi ne volimo sport i košarku, mi volimo pobede i medalje, to je naš mentalitet. Želim da budemo ekipa i ostanemo zajedno – rekao je Jokić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena