Yunet
 

Sport

Preobraženski turnir u malom fudbalu privukao rekordan broj takmičara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. avgust 2022. • 08:30 •

Preobraženski turnir u malom fudbalu privukao rekordan broj takmičara

Prvi dan manifestacije Preobraženski dani u Pančevu obeležila je fijakerijada, dok je drugi dan otovrio tradicionalni turnir u malom fudbalu.

Deveti po redu Preobraženski turnir u malom fudbalu okipio je najveći bvroj takmičara do sada. U dvorištu OŠ „Vasa Živković” snage je odmerilo čak 15 ekipa, ljubitelja ovog sporta.

„Značaj ovog turnira je veoma velik, a samim prijavljivanjem velikog broja ekipa znači da imamo veliko interesovanje. Čak smo morali tri ekipe da vratimo zbog godina.Gledali smo da igraju momci od 16 godina do 45. To nam je bio cilj. Kažem vam veliko interesovanje i stvarno zahvalnost svima koji su došli i ulepšali ovaj današnji dan današnji turnir i celu našu manifestciju Preobraženski dani”, kaže Branislav Gligorić, predsednik Saveta MZ „Gornji grad”.

Turnir su obeležili pozitivna atmosfera i fer pley. Igrao se sistem takmičenja 5+1, plus izmene. Iako su mesna zajednica i brojni sponzori pripremili nagrade, cilj okupljanja pre svega je i ovoga puta bilo druženje, kažu učesnici Igor Todorović i Andrija Stanaćev.

„Ovo je treći turnir na kojem učestvujem. Dolazim ovde radi druženja i volim da dajem golove”, kaže Andrija Stanaćev, učesnika Preobraženskog turnira.

„Volim da igram fudbal. Došao sam zbog druženja. Došli smo da pokažemo šta umemo, ali i šta ne umemo naravno”, rekao je takmičar Igor Todorović.

Osim ljubitelja fudbala u Preobraženskim danima uživali su i poklonici konja i fijakera, koji su otvorili ovogodišnju manifestaciju. MZ „Gornji grad” nastoji da svake godine priredi što bogatiji program, a u organizaciji su ovoga puta učestvovali i KUD ,,SM Čigra“ i UŽ ,,Pančevke“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena