Yunet
 

Sport

Železničar doveo novog sportskog direktora, poverenje Ivanu Adžiću

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. avgust 2022. • 14:28 •

Železničar doveo novog sportskog direktora, poverenje Ivanu Adžiću

Uspešni ljudi razmišljaju na vreme o sledećem koraku, a kako je superligaško takmičenje zahtevnije, onda je jasno zbog čega je uprava Železničara već sada angažovala novog sportskog direktora.

U narednom periodu sportski sektor biće poveren Ivanu Adžiću, nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde, treneru i sportskom radniku, koji je u poslednjih nekoliko godina radio kao fudbalski agent. Izbor Adžića za sportskog direktora Železničara ne bi trebalo da bude iznenađenje, ako se zna da je cilj kluba iz Pančeva da se ove sezone obezbedi plasman u elitni rang takmičenja.

– U prethodnom periodu funkcija sportskog direktora kod nas je bila upražnjena, mislim da smo sada došli do pravog rešenja, a to je Ivan Adžić. Dobro poznato ime u svetu fudbala. Kao predsednik kluba izrazio bih veliko zadovoljstvo što ćemo u narednom periodu sarađivati sa Ivanom. Mislim da je on ta karika koja nam nedostaje, da bismo kao klub bili na potrebnom nivou i ostvarili visoke ciljeve, a to je plasman u Super ligu. Naš sportski direktor će imati maksimalnu podršku svih, da zajedno dođemo do cilja. Što se tiče sportskog dela Adžić ima odrešene ruke, verujem da ćemo funkcionisati na najbolji način. Idemo u dobrom pravcu, želimo da iz ovog regiona najbolje mlade igrače plasiramo u naš klub, a u kasnije i u Super ligu – rekao je Zoran Naunković.

Iza Ivana Adžića je ogromno iskustvo, ne samo kao igrača, već i u sportskom sektoru, jer je od 2009. do 2011. bio direktor Crvene zvezde. Pre toga bio je pomoćni trener kod Ratka Dostanića i Valtera Zenge.

– Drago mi je što sam došao u Železničar, klub sa visokim ambicijama. Daći sve od sebe da doprinesem boljitku kluba. Upoznat sam malo sa igračkim kadrom. Mislim da je napravljena dobra i kvalitetna ekipa, skup talentovanih i tehničkih obučenih igrača. Po meni samo mora malo da se poradi na agresivnosti ekipe. Želimo da “ubrizgamo” krv u ekipu, da ne bude Pančevo meka za gostujuće ekipe, već i da se protivnici pribojavaju dolaska na naš teren. Hvala klubu na podršci i poverenju – rekao je Ivan Adžić, novi sportski direktor Železničara.

Osvrnuo se potom i na prelazni rok, koji još uvek nije gotov , međutim pitanje je da li će Pančevci uopšte i dovoditi novajlije.

– Zadovoljni smo ekipom, videćemo šta nam bude nedostajalo. Ukoliko negde deficitarno dovšćemo igrača. Ekipa je po meni dobro selektirana – zaključio je Ivan Adžić, čiji sin Luka Adžić, od ove sezone igra u Čukaričkom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena