Yunet
 

Sport

Rešio derbi i odveo Grafičar na vrh tabele: O njemu će se tek pričati, upoznajte Jovana Mijatovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. avgust 2022. • 21:21 •

Rešio derbi i odveo Grafičar na vrh tabele: O njemu će se tek pričati, upoznajte Jovana Mijatovića

Navijačima Grafičara itekako prija trenutni pogled na tabelu Mozzartbet Prve lige Srbije. Ekipa Marka Neđića posle remija u prvom kolu protiv Mačve u Šapcu nanizala je tri trijumfa protiv Loznice, Rada i ekipe IMT-a i zasela na čelnu poziciju prvoligaškog karavana. Tim sa Senjaka je takođe i najefikasniji tim drugog po kvalitetu ranga takmičenja u našoj zemlji. Postigli su igrači razvojnog tima Crvene zvezde 11 pogodaka, od toga šest je delo momaka koji još uvek nisu punoletni. Dokaz da je Grafičar kao klub postao najbolja sredina za razvoj mladih igrača.

Junak pobede protiv IMT u derbiju četvrtog kola Mozzartbet Prve lige odigranom na terenu Omladinske škole fudbalskog kluba Crvena zvezda je Jovan Mijatović koji je tek nedavno napunio 17 godina. U finišu prvog poluvremena derbija protiv “traktorista” postigao je pogodak odluke. Trenutno uživa u zasluženim pohvalama ali ne želi da se zaustavi na do sada postignutom.

Zadovoljan sam mojim partijama u dosadašnjem delu sezone ali smatram da mogu još bolje i da ću to tek pokazati. Ono što je najvažnije je to da smo prvi na tabeli posle nekoliko uvodnih kola i da ekipa funkcioniše kao sat – ističe Mijatović koji je do pre dva meseca igrao Kadetsku ligu i bez dana staža u omladinskoj konkurenciji zakoračio na veliku scenu.

Što se seniorskog fudbala tiče, dosta je zahtevniji ali nisam imao problem da se uklopim. Nije baš čest slučaj da neko iz kadeta pređe u seniore, praktično sam preskočio omladince ali mislim da se videlo da smo kako ja, tako i moji drugari iz generacije 2005. spremni u potpunosti za to. Naravno da mi je lakše kad su i oni tu, znam se ceo život sa Bubnjem, Šljivićem, Nikolaševićem i Marinkovićem. Podrška trenera Neđića me najviše motiviše. I sa njim se dugo poznajem, tako da period adaptacije gotovo da nisam imao.

Trenutno sve deluje idilično za Jovana Mijatovića. Međutim nije sve delovalo tako pre samo godinu dana. Teška povreda kolena udaljila je snažnog napadača od terena duži vremenski period.

Definitivno mi je povreda kolena nešto najteže s čim sam se do sada susreo kada je reč o fudbalskoj karijeri. Opet sa druge strane, što se lepih momenata tiče, Bogu hvala ima ih mnogo više. Izuzetno su mi drage titule koje sam osvajao u mlađim kategorijama Zvezde, golovi koje sam postizao u derbijima, kao i dobri rezultati sa reprezentacijom ali je činjenica da je ovo sada nešto najozbiljnije što beležim.

Tokom derbija protiv IMT-a tokom svih 90 minuta, Mijatović je vodio veliku bitku sa još jednim bivšim Zvezdinim pitomcem i svojevremeno kapitenom omladinaca Crvene zvezde, Aleksandrom Lukićem.

Poznajemo se dugo Lukić i ja, obojica smo Zvezdina deca. Kao i sa svakim, van terena pričamo, šalimo se, družimo se ali na terenu nema popuštanja. Nije bilo popuštanja ni sa moje, ni sa njegove strane, mnogo duela, ali posle utakmice smo pružili ruku jedan drugom i to je to. Najbitnije je da smo mi pobedili – zrelo rezonuje mladi Mijatović.

Ne zavaravaju ga brojne pohvale koje trenutno dobija sa svih adresa. Bekam, kako ga saigrači zovu, čvrsto sa obe noge stoji na zemlji svestan da je pred njim još mnogo prostora za napredak.

Za sada sve funkcioniše u najboljem redu. Siguran sam da ću kako sezona bude odmicala biti sve bolji. Biće sigurno i oscilacija. Verujem u sebe i siguran sam da ću kada bude najpotrebnije, biti najbolja verzija sebe. Mogu u svim segmentima igre još da se popravim i da napredujem i mnogo rada je ispred mene. Drago mi je što već sada ubiram plodove onoga što je bilo u prošlosti, u smislu toga da sam uvek bio posvećen treninzima i da se to na terenu vidi – navodi napadač Grafičara i ističe da se ne opterećuje ličnom statistikom.

Ne bih da kalkulišem oko golova, koliko god da ih bude, ja ću biti zadovoljan ako ekipa ostvari zacrtane ciljeve. I da, smatram da imamo kvalitet da budemo u samom vrhu i da izborimo plasman u Superligu.

Tokom prelaznog roka, tim sa Senjaka pojačali su napadači, Filip Kasalica i Andrija Kaluđerović. O njima, Mijatović ima samo reči hvale.

Imam tu čast da zajedno treniram i igram sa Kasalicom i Kaluđerovićem koji su svojevremeno golovima rešavali “večite” derbije i utakmice od velikog značaja. Ono što je meni najvažnije jeste da su dobri i pristupačni ljudi, uvek spremni da pomognu tako da je meni kao mlađem komfornije da budem u takvom društvu – zaključuje Jovan Mijatović

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena