Yunet
 

Sport

Železničar bez sreće u drebiju kola

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. avgust 2022. • 19:47 •

Železničar bez sreće u drebiju kola

Železničar – Grafičar 1 : 3(0:2)

Stadion: SC “Mladost” u Pančevu. Gledalaca: 1.200. Sudija: Uroš Ržić. Strelci: u J.Mituljikić u 6, N. Knežević u 29, J. Šljivić u 62. minutu za Grafičar, S. Jovanović (iz penala) u 52. minutu za Železničar.

ŽELEZNIČAR: Živković, M. Jovanović, Janković, S. Jovanović, Konatar, Kordić, Lainović, Milikić, Obeng, Petrović, Zuvić.

GRAFIČAR: Manojlović, Falou, Ilić, Jovanović, Kasalica, Knežević, Jovanović, Mituljikić, Petrović, Stajić, Stojčev.

Fudbaleri Železničara nisu imali sreće u duelu sa liderom na tabeli, Grafičarom. U derbiju kola pred punim tribinama na stadionu SC “Mladost” doživeli su drugi poraz u sezoni i to opet na domaćem terenu. Prethodno je u Pančevu slavio Zlatibor u prvom kolu. Na taj način Grafičar je prekinuo dobar niz Železničara od tri vezane pobede, a ujedno odbrana na čelu sa golmanom Živkovićem prvi put je kapitulirala posle tri kola. Uprkos dobroj formi, Železničaru je fortuna okrenula leđa baš u duelu sa liderom na tabeli.

Već na startu utakmice Jovan Mituljikić je brzim golom šokirao domaću publiku, ipak to nije obeshrabrilo izabranike Igora Savića, koji su nastavili da opsedaju gol Grafičara. Gosti su iskoristili trenutak pada koncentracije kod domaćih igrača u 29. minutu, da bi Knežević povisio na 2:0 za ekipu iz Beograda. Napadali su fudbaleri Železničara u želji da do kraja prvog dela igre makar smanje prednost gostiju, ali Zuviću, Petroviću, Lainoviću i ostalima to nije pošlo za nogom.

U nastavku utakmice krenuli su fudbaleri Železničara na sve ili ništa, a takva igra im je donela rezultat. Gol već na startu drugog dela igre iz jedanaesterca postigao je Strahinja Jovanović. Činilo se tada da su Pančevci nadomak preokreta i sve je ukazivalo na to. Ipak, Grafičar je uspeo da se konsoliduje, da bi konačan rezultat postavio Šljivić u 62. minutu.

Železničar je posle pet kola na petom mestu sa devet bodova, a priliku da popravi poziciju na tabeli imaće sledeće nedelje kada gostuje Slobodi u Užicu.

– Čestitam Grafičaru na zasluženoj pobedi. Prvi gol u šestom minutu gostiju posle kornera totalno nas je poremetio. Taman kada smo uspeli da se malo konsolidujemo, nakon šoka, usledila je individualna greška, poklonili smo gol gostima za 2:0. Posle toga bilo je teško da se konsolidujemo do kraja prvog dela igre. Grafičar je dobar tim, brzina i tehnika došle su do izražaja. Malo smo se prestrojili u poluvremenu. Postigli smo gol na početku drugog dela igre, gotovo idealno, kada sam očekivao još jači pritisak i bolju našu igru, usledila je naša nova grerška u zadnjoj liniji. Grafičar je to kaznao. Posle 1:3 izgledali smo malo grogirano, mogao je rival da postigne još neki gol, imali smo i mi jednu šansu. Ipak, delovalo mi je da bismo i u situaciji da imamo prazan gol promašili. Zalužena pobeda Grafičara, okrećemo se narednom protivniku – rekao je Igor Savić, trener Železničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena