Yunet
 

Sport

Zlato za Kseniju Mrkelu na Prvenstvu Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. avgust 2022. • 13:33 •

Zlato za Kseniju Mrkelu na Prvenstvu Srbije

Održano je i poslednje prvenstvo Srbije na stazi u ovoj sezoni. U subotu je na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire. Najprijatnije nas je iznenadila Ksenija Mrkela koja je u trci na 800m ubedljivim trijumfom osvojila zlatnu medalju. Ne mogu da kažem da se to od nje nije i očekivalo, jer je Ksenija iako godinu dana mlađa od kategorije u kojoj se takmičila samo potvrdila da je ubedljivo najbolja atletičarka Srbije na 800m. Ona je istrčala 2.24,72 što je i njen lični rekord. Ubedljiva , sigurna , puna samopouzdanja i veoma ubedljin nastup. Šta reći osim jedno veliko bravo za Kseniju Mrkelu. Pobedila je na svim takmičenjina na kojima je nastupila u svojoj uzrastnoj kategoriji iako je tek ulazno godište; Prvo mesto na finalu Republičkog školskog prvenstva, pobednik SOŠOV-a. prvak Srbije na 800m, prvak Vojvodine na 800m, prvak otvorenog međunarodnog mitinga u Beogradu na 800m. Ostaje još samo kros Srbije da zaokruži sezonu o kojoj mnogi mogu samo da maštaju.

Šta ja kao trener mogu za izjavim posle svih ovih pobeda o Kseniji?

Fantastična, hrabra, pravi borac, pobednički mentalitet s kojim se sportista rađa…. i još mnogo toga u superlativu. Ali je Ksenija još uvek samo dete i tu moram zastati. Svi joj predviđaju sjajnu karijeru ali ću ipak naglasiti da je Ksenija dete a ne senior kojeg sada trebamo da rasturimo sa treningom. Posle krosa Srbije ide na zasluženi odmor a onda sve postepeno.

BISER SE PAŽLJINO BRUSI BEZ ŽURBE I TEK NA KRAJU PROCESA TREBA POKAZATI SVU SVOJU LEPOTU. Pravi sportski radnici su sigurno razumeli moje reči!

Samo polako i postepeno a vrh čeka na tebe dete!

Trener:Ljupčo Cvetkoski

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena