Yunet
 

Sport

Železničar posle preokreta, golovima Grgića i Kordića do remija sa Slobodom u Užicu 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. avgust 2022. • 20:17 •

Železničar posle preokreta, golovima Grgića i Kordića do remija sa Slobodom u Užicu 

Sloboda – Železničar 2:2 (2:0)

Stadion: Radomir Antić u Užicu. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija). Žuti kartoni: Simčević, Obrenović, Grgić, Janković, M.Jovanović (Železničar) Kostić (trener), Milekić, Golubović, P.Jovanović, Đukić, (Sloboda). Strelci: Šušnjar u 14. i 19. minutu za Slobodu, Grgić u 59, Kordić u 73. minutu za Železničar. Crveni karton: Igor Savić (trener Železničara) i Ivan Tasić (pom. trener Železničara) u 75.minutu.

SLOBODA: Vukašinović, Cvetić, R.Glišović, T.Glišović /65.Đ.Glišović/, Golubović, Jovanović, Milekić /56. Rašković/ , Miličić, Petrović /46. Đukić/ Ristić, Šušnjar /56. Gajić/.

ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Dašić /46. Janković/, Dimitrić /56.L. Petrović/, Grgić /90.Bačanin/, M.Jovanović, S. Jovanović, Konatar, Obeng, Obranović /46. Kordić/, Simčević.

I sa trećeg gostovanja fudbaleri Železničara se vraćaju neporaženi. Posle pobeda u Novom Sadu i Ubu, Pančevci su uspeli da osvoje bod protiv Slobode u Užicu. Iako je posle prvog poluvremena delovalo da je Železničar nadomak drugog vezanog poraza, odličnim izmenama trener Igor Savić uspeo je da ubrza igru, a preokret su kreirali Dario Grgić i rezervista Luka Petrović. Ipak, trebalo bi pohvaliti i golmana Živkovića koji je u 90. minutu odbranio šut u situaciji jedan na jedna, napadaču Slobode Bojanu Gajiću i tako sačuvao dragocen bod Pančevcima u borbi za plasman u elitni rang takmičenja.

Dobro su otvorili meč na stadionu “Radomir Antić” fudbaleri Železničara. Imali su inicijativu, međutim Sloboda je uspela prva da stigne do vođstva. Posle centaršuta Stefana Golubovića na loptu je naleteo napadač Slobode, Đorđe Šušnjar i pogodio za 1:0.

Nisu uspeli da se konsoliduju Pančevci, posle šokantnog gola, a na semaforu u Užicu je već pisalo 2:0 za domaće. Đorđe Šušnjar ponovo je bio strelac za Slobodu i to posle prodora po desnoj strani. Činilo se tada da izabranicima Igora Savića nema spasa, na to se nadovezala i akcija u kojoj je Miloš Ristić šutirao sa desetak metara, ali je na sreću ekipe iz Pančeva, lopta otišla iznad prečke.

Nije imao šta da izgubi, šef stručnog štaba Železničara, pa je već na početku drugog poluvremena zamenio dvojicu igrača, u igru su ušli Janković i Kordić, ali je ključna bila izmena u 56.minutu, kada je šansu dobio Petrović. On je zamenio Dimitrića, a ovaj je tri minuta pre toga pogodio prečku Slobode. Na neki način bila je ovo najava preokreta u korist Železničara.

Inicijativa Pančevaca se isplatila već u 59. minutu. Petrović je prošao po desnoj strani, bio je bolji od defanzivaca Slobode, a zatim je vratio loptu u sredinu do Grgića. Mladi napadač je bio na desetak metara od gola Užičana, preciznim šutem pogodio je mrežu Vukašinovića za – 2:1.

Opsada gola domaćih nije prestajala, Kordić je mogao da izjednači u 64. minutu, ali je glavom šutirao pored gola. Ipak, ispravio se desetak minuta kasnije. Dario Grgić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, a Kordić pogodio mrežu za 2:2.

Zatim je Petrović pokušao da donese sva tri boda u Pančevo, šutirao je sa ivice šesnaesterca u 80. minutu pored gola. Mogao je sudija Ilić iz Ćuprije da dosudi penal za Železničar u 88.minutu. U šesnaestercu Slobode fauliran je Luka Petrović, ali je glavni sudija samo odmahnuo rukom.

Na kraju domaći su mogli i do sva tri boda, a najveću zahvalnost Pančevci duguju golmanu Živkoviću koji je fenomenalno reagovao kod lob udarca Gajića.

Posle šest kola Železničar je ostao na petom mestu sa deset bodova, dok lidersku poziciju drži Grafičar. U narednom sedmom kolu u Pančevu gostuje Radnički Novi Beograd.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena